Росія залякує африканські країни, які співпрацюють із «Вагнером» – ISW

Росія залякує африканські країни, які співпрацюють із «Вагнером» – ISW
фото з відкритих джерел

Російська влада намагається залякувати деякі африканські країни, погрожуючи припинити надання військової та технічної підтримки

Міністерство оборони Російської Федерації може використовувати форум «Армія-2023» в Москві для тиску на деякі країни, щоб вони відмовилися від співпраці з приватною військовою компанією «Вагнер» і для просування реклами інших підконтрольних їм військових підприємств. Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Цим чином, російська влада намагається залякувати деякі африканські країни, погрожуючи припинити надання військової та технічної підтримки, якщо їхнє керівництво не зупинить співпрацю з «Вагнером».

За даними джерел, міноборони Росії  вже висунуло аналогічну вимогу владі Буркіна-Фасо. Ці твердження в основному виходять із джерел, пов'язаних із найманцями «Вагнера», але вони збігаються з попередніми оцінками ISW про те, що Кремль прагне знищити або реструктурувати ПВК «Вагнера» на користь ПВК, контрольованих міноборони Росії.

Раніше повідомлялося, що бунт Пригожина повністю підірвав вертикаль влади Путіна, оскільки під час заколоту президент РФ в телезверненні заявив, що на тих, хто встав на «шлях зради», чекає покарання, проте з ватажком «Вагнера» цього не сталося.

Зазначалося, що заколот Пригожина – це спецоперація, яку погодив Путін.

Нагадаємо, ввечері 23 червня власник ПВК «Вагнер» Євген Пригожин публічно заявив, що російські війська вдарили ракетами по тилових таборах його найманців, і пообіцяв «відповідь». Міноборони Росії заперечило його слова.

Згодом на події відреагував президент країни-агресорки Володимир Путін. Він назвав дії Пригожина «ударом у спину країні й народу» та сказав, що війська РФ уже дістали наказ про «нейтралізацію заколотників».

За повідомленням пресслужби самопроголошеного президента Білорусі, Олександр Лукашенко провів переговори з Пригожиним, і той нібито прийняв пропозицію зупинити рух «вагнерівців» на території Росії.

У Кремлі заявили, що зупиняють кримінальне провадження щодо Євгена Пригожина, «Вагнера», а сам Пригожин поїде до Білорусі.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: