Мобілізація в РФ: окупанти продовжують вручати повістки жінкам

Мобілізація в РФ: окупанти продовжують вручати повістки жінкам
У Росії почалася мобілізація жінок
фото: Фонтанка

Жінки не мають жодного відношення до військової тематики

У Санкт-Петербурзі повістки прийшли мешканкам Невського та Приморського районів. Про це повідомляє російське видання «Фонтанка».

Жінки розповідають, що повістки вручають жінкам під підпис.

«Зателефонували до домофону, запитали по імені-по батькові, я сказала, що це я, і тільки потім запитала хто. Сказали, що з військкомату Приморського району хочуть вручити повістку для уточнення відомостей. Я подумала, вони прийшли вручити повістку чоловікові і сказала, що чоловіка немає. Відповіли, що їм потрібна я», – описує події 14 жовтня Катерина.

Двері вона відчиняти не стала і пояснила, що не є військовозобов'язаною і військового квитка не має. У відповідь петербурженці, як вона каже, запропонували сходити самій і все це повідомити. Пізніше Катерина знайшла у своїй поштовій скриньці повістку, частину якої було відрізано. До повістки прикріплений флаєр для контрактної роботи.

Росіянка уточнила, що працює в IT-компанії аудитором, а освіту здобувала за фахом інженер радіотехніки та електроніки. Дозвіл на зброю у мешканки Приморського району немає.

Мобілізація в РФ: окупанти продовжують вручати повістки жінкам фото 1

Олена, яка проживає в Невському районі, каже, що напередодні знайшла повістку на своє ім'я в поштовій скриньці: «Я мама трьох дітей у декреті, молодшій два місяці. Розумію, що це все пустушки, але серце затремтіло. Дозволу на зброю немає, взагалі жодного стосунку не маю до військової тематики». До декрету Олена працювала директором у фірмі у сфері громадського харчування. Виявивши повістку, вона звернулася зі зверненням до районної прокуратури.

Мобілізація в РФ: окупанти продовжують вручати повістки жінкам фото 2

У пресслужбі адміністрації Невського району сказали, що раніше скарг на виписані жінкам повістки не отримували. Усі такі документи є помилкою. 

До слова, рашистська влада визнала смерть мобілізованих на війні в Україні.

Також із початку «могилізації» в Росії різко посилився дефіцит педагогів – вчителі або йдуть на фронт, або емігрують, або ховаються.

Тим часом у Москві поліція проводить облави на безпритульних. Їм виписують повістки та відвозять до військкоматів, а потім відправляють на війну. 

Також у російській столиці Москві чоловіків призовного віку, які підпадають під оголошену 21 вересня кремлівським диктатором Володимиром Путіним мобілізацію, почали вичисляти за допомогою системи розпізнавання облич.

Росією прокотилася хвиля протестів, підпалів військкоматів

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: