«Північний потік – 2» до весни не запрацює – радник Байдена

«Північний потік – 2» до весни не запрацює – радник Байдена
Світ перебуває в умовах глобальної енергетичної кризи
фото з відкритих джерел

У США наголосили, що Росія повинна збільшити постачання газу в Європу за маршрутами, які вже існують

Сертифікація Німеччиною і Єврокомісією газопроводу «Північний потік – 2» може затягнутися до березня 2022 року. Про це йдеться у заяві старшого радника Держдепу США Амоса Хохштейна.

За словами представника Держдепу, схвалення Німеччиною та Європейською комісією «Північного потоку – 2» може затягнутися до березня наступного року. Тому, зазначив Хохштейн, якщо Росія заявляє, що може швидко збільшити постачання газу в Європу через цей трубопровід, то вона повинна зробити це зараз через чинні маршрути.

«Ви не можете мати і те і інше», – цитує Хохштейна Reuters.

Він також підкреслив, що президент Росії Володимир Путін «наближається» до того, щоб використовувати газ як політичну зброю.

«Якщо у Росії дійсно є газ для постачання, а вона вважає за краще не робити цього, і це відбудеться тільки в тому випадку, якщо Європа погодиться з іншими вимогами, які абсолютно не пов'язані», – додав представник Держдепу.

При цьому Хохштейн зазначив, що США не змінили негативного ставлення до «Північного потоку – 2», але перейшли від спроб протидіяти будівництву газопроводу до нівелювання негативних наслідків його введення в експлуатацію.

Тим часом ціни на газ в Європі знову пішли вгору.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський розповів, що Україна запропонувала Росії знижку на транзит газу в Європу через українську ГТС. Зеленський заявив, що збільшення поставок газу дозволило б полегшити енергетичну кризу в регіоні.

До слова, Путін придумав новий аргумент проти транзиту через Україну.

Наапередодні Німеччина запропонувала спосіб позбутися газового тиску Росії.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: