Росіяни збили власний гелікоптер, увесь екіпаж загинув

Росіяни збили власний гелікоптер, увесь екіпаж загинув
Російські пабліки опублікували фото загиблих пілотів
фото: соцмережі

Екіпаж російського вертольота МІ-8 у повному складі був вражений дружнім вогнем російської ППО

Російська ППО збила власний вертоліт Мі-8. Про це повідомляють пропагандистські ЗМІ.

Також зазначається, що екіпаж вертольота увесь загинув.

«Екіпаж російського вертольота МІ-8 у повному складі був вражений дружнім вогнем російської ППО і впав у море. Про це пишуть російські Z-військори, уточнюючи, що «у хлопців залишилися діти та дружини», – йдеться у повідомленні.

Також речник Повітряних Сил ЗСУ Юрій Ігнат відреагував на інцидент і повідомив, що російські окупанти час від часу збивають свої власні військові літаки та вертольоти, що може пояснюватись так званим «дружнім вогнем». «Є такий вислів – friendly fire («дружній вогонь»). Не виключено, що літальні апарати можуть потрапляти під «дружній вогонь» через нескоординованість дій», – пояснив речник Повітряних сил.

Він зауважив, що це вже не перший випадок «дружнього вогню». Ігнат вказав, що «зрештою у багатьох війнах таке трапляється».

«Те, що вони скиглять, то це ми теж бачимо, фіксуємо. Це ще одне підтвердження. Як кажуть у нас у Повітряних силах – це об'єктивний контроль, що ворог підтвердив втрату літака/гелікоптера від власної зброї. Це для нас чудова інформація», – розповів Ігнат.

Раніше повідомлялося, що росіяни збили біля Токмака власний винищувач. Росія втратила близько 90 літаків з нерухомим крилом з початку повномасштабного вторгнення в Україну. Інцидент під Токмаком був п'ятою втратою Су-35, який вважається найсучаснішим російським винищувачем.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: