Ще один міжнародний кінофестиваль покаже фільм «Росіяни на війні». Реакція МЗС

Ще один міжнародний кінофестиваль покаже фільм «Росіяни на війні». Реакція МЗС
Російська режисерка Анастасія Трофімова
кадр із фільму «Росіяни на війні»

«Російській пропаганді за ширмою культурного продукту – не місце червоних доріжках»

Міністерство закордонних справ України висловило обурення через плани швейцарського кінофестивалю Zurich Film Festival включити до програми документальний фільм «Росіяни на війні». Про це йдеться у заяві зовнішньополітичного відомства.

«Міністерство закордонних справ України рішуче засуджує будь-які спроби надати Росії культурну сцену для відбілювання її воєнних злочинів, тоді як російські війська продовжують чинити звірства проти українців», – йдеться в повідомленні.

Ще один міжнародний кінофестиваль покаже фільм «Росіяни на війні». Реакція МЗС фото 1
ілюстрація: МЗС

У відомстві наголосили, що російській пропаганді за ширмою культурного продукту – не місце на міжнародній культурній сцені та червоних доріжках.

МЗС підкреслило, що й надалі відстоюватиме ізоляцію країни-агресорки в культурній та інших сферах.

Нагадаємо, що вчора, 18 вересня, під стінами найбільшого залу Міжнародного кінофестивалю (TIFF) Lightbox у Торонто пройшли проукраїнські протести. Причиною стало рішення показати фільм російської режисерки Анастасії Трофімової «Росіяни на війні», який викликав обурення в українській та міжнародній спільноті.

До відома, міжнародний кінофестиваль у Торонто повернув у свою програму пропагандистську стрічку російсько-канадської режисерки Анастасії Трофімової «Росіяни на війні» попри протести української громади й дипломатів. Раніше цей фільм показали на Венеційському кінофестивалі.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: