У Туреччині стались два потужні землетруси: що відомо на цю хвилину(оновлено)

У Туреччині стались два потужні землетруси: що відомо на цю хвилину(оновлено)
У Туреччині нові землетруси
фото:www.afad.gov.tr

У одному з міст пошкоджено дорогу. У регіоні існує загроза цунамі, через підняття рівня моря.  На разі повідомляють про 8 травмованих

У Туреччині сталось два нових потужних землетруси. О 20:04 за місцевим часом у районі Дефне, у провінції Хатай стався потужний землетрус магнітудою 6,4 бали. О 20.07 стався ще один землетрус магнітудою 5,8 бали, епіцентр якого знаходився в районі Самандаг, міста Хатай.

Підземні поштовхи також відчувалися в таких турецьких містах  як Газіантеп, Адана, Османіє та Кахраманмараш. Про це повідомляє видання Sozcu.

Згідно з заявою AFAD, магнітуда землетрусу склала 6,4, а його глибина залягання – 16,74 кілометри.Screenshot_3.jpg (33 KB) Після землетрусу магнітудою 6,4 стався ще один землетрус магнітудою 5,8, глибина залягання землетрусу 5,8 була визначена як 7 кілометрів. Про постраждалих та загиблих наразі не відомо.  Поліція, медики, рятувальники та військові вже обстежують міста у епіцентрі землетрусів. Військові  гвинтокрили підняті по тривозі в небо.  Повідомляється, що електропостачання у провінції Хатай відсутнє. Люди, здебільшого, знаходяться у наметових містечках чи просто неба.

Віце-президент країни, Фуат Октай також випустив у своєму Twitter попередження та сказав: «Наші розслідування щодо землетрусів у Хатаї тривають. Ми просимо наших громадян у регіоні триматися подалі від пошкоджених будівель і уважно стежити за попередженнями наших команд».

Зокрема, орагнізація AFAD у Twitter  застерігла громадян, щодо можливості цунамі, адже вода у морі біля епіцентру нових землетрусів уже піднялась на 50 см. Громадянам рекомендували не знайходитись на узбережжі моря. 

Згідно із останньою інформацією, станом на 21. 20 за місцевим часом, внаслідок сьогоднішніх землетрусів було пошкоджене дорожнє покриття мосту, що веде до польового госпіталю в Хатаї. Репортер CNN Turk Девірен повідомив, що дорога була оперативно закрита для руху. Вона, на разі, стала повністю непридатною. Карети швидкої допомоги зараз не можуть їздити цим шляхом  Поліція вжила заходів безпеки, машини не пускають на пошкоджену ділянку дороги.

deprem-3.jpg (112 KB)

Станом на 22.05 за місцевим часом віце-президент Фуат Октай повідомив: «Ми знаємо, що цей землетрус був окремим землетрусом. Після землетрусу магнітудою 6,4 уже було близько 20 афтершоків. Станом на цей час, є інформація про 8 поранених. Всі вони направлені до лікарень»,  – сказав він у коментарі для турецьких ЗМІ. 

турция 1.jpg (74 KB)

Геолог Окан Тюйсуз у прямому ефірі на  турецькому телеканалі NTV Haber дав таку оцінку новим землетрусам: «Це дійсно новий землетрус, а не афтершок. У Середземному морі  є розлом у  провінції Хатай. Землетрус відбувається кожні кілька тисяч років, але зараз баланс різко змінився. Це розлом, який створює поверхневий розрив. Між Антак’єю та Самандагом може бути ще один такого розміру уже найближчим часом»,  – повідомив він.

Нагдаємо, у турецькій провінції Кахраманмараш у суботу, 18 лютого, стався черговий потужний землетрус. За даними Управління з ліквідації наслідків стихійного лиха, осередок землетрусу магнітудою 5,1 залягав на глибині 12 кілометрів біля міста Гьоксун. Європейські сейсмологи з EMSC оцінили потужність в 5,3.

Читайте також: Із Туреччини повернулася перша група українських рятувальників (фото)

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: