ЄС виділив Україні €1,5 млрд макродопомоги

ЄС виділив Україні €1,5 млрд макродопомоги
фото з відкритих джерел

Європейський союз у п'ятницю, 22 вересня, виділив Україні ще 1,5 млрд євро у рамках макрофінансової допомоги. Про це йдеться у повідомленні Єврокомісії.

«Сьогодні ми виділили ще 1,5 млрд євро Україні. Лише цього року ми заплатили 13,5 млрд євро, щоб допомогти Україні підтримувати роботу лікарень, шкіл та інших служб. Це також допомагає Україні на шляху до ЄС, підтримуючи трансформаційні реформи. Європа залишається на боці України», – зазначили в Єврокомісії.

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль повідомив, що Україна отримала восьмий транш макрофінансової допомоги розміром €1,5 млрд від ЄС.

«Загалом бюджетна підтримка Євросоюзом України у 2023 році вже становить €13,5 млрд. Загальна підтримка ЄС сягнула близько 70 млрд євро з моменту повномасштабного вторгнення Росії в Україну», – написав Шмигаль.

Прем'єр подякував президентці Єврокомісії Урсулі фон дер Ляєн та єврокомісарові з питань торгівлі Валдісу Домбровскісу за «непохитну солідарність» з Україною.

У червні Україна отримала €1,5 мільярда макрофінансової допомоги від ЄС.

Раніше повідомлялося, що Рада директорів Міжнародного валютного фонду завершила перший перегляд програми розширеного фінансування в рамках механізму розширеного фінансування для України. Згідно з цим, Україна отримає близько $890 млн, які спрямують на бюджетну підтримку.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: