Польща погрожує запровадити безтермінове ембарго на українське зерно

Польща погрожує запровадити безтермінове ембарго на українське зерно
колаж: agroportal.ua

У Польщі вважають, що ембарго на українське зерно не повинно негативно вплинути на польсько-українські відносини

Польща погрожує запровадити безтермінове ембарго на українське зерно, якщо Єврокомісія до кінця поточної доби, 15 вересня, не ухвалить рішення щодо продовження обмеження. Про це заявив міністр розвитку і технологій Польщі Вальдемар Буда в інтерв'ю PAP.

«Якщо Єврокомісія до півночі не продовжить ембарго, то я підпишу розпорядження, яким буде продовжено чинне ембарго», – заявив Буда.

Він також додав, що заборона буде безтермінова. За словами Буди, уряд Польщі надсилає своїм фермерам сигнал про те, що ембарго й надалі діятиме попри рішення Єврокомісії.

Водночас міністр зауважив, що ембарго на українське зерно не повинно негативно вплинути на польсько-українські відносини.

Нагадаємо, 12 вересня, Польща продовжила заборону на імпорт української сільськогосподарської продукції.

Як повідомлялося, у травні 2023 року Єврокомісія заборонила імпорт пшениці, кукурудзи, ріпаку та соняшнику з України до Болгарії, Угорщини, Польщі, Словаччини та Румунії за наполяганням цих країн. 5 червня дію заборони було продовжено до 15 вересня 2023 року. Ці країни хочуть продовжити заборону на імпорт до кінця року і розшити її на деякі інші товари.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: