Байден назвав зустріч із лідером Китаю реальним прогресом

Байден назвав зустріч із лідером Китаю реальним прогресом
Президент США Джо Байден та лідер Китаю Сі Цзіньпін
фото: Джо Байден/X

Під час зустрічі було досягнуто «реального прогресу»

Двосторонні переговори Байдена та Сі Цзіньпіна у Сан-Франциско тривали майже дві з половиною години. Президент США Джо Байден заявив, що під час зустрічі з лідером Китаю Сі Цзіньпіном було досягнуто «реального прогресу». Про це він написав у соцмережі Х.

«Я ціную розмову, яку мав сьогодні з президентом Сі, тому що я вважаю найважливішим, щоб ми чітко розуміли один одного, як лідер лідера. Є критичні глобальні виклики, які вимагають нашого спільного лідерства. І сьогодні ми досягли реального прогресу», – написав Байден.

Як повідомляє CNN, після переговорів лідери двох країн здійснили прогулянку, в ході якої Байден, відповідаючи на питання журналістів про результати перемовин, підняв до гори два великих пальця, позитивно оцінюючи розмову з китайським лідером. 

«Я щойно завершив день зустрічей із президентом Сі, і я вважаю, що це були одні з найбільш конструктивних і продуктивних дискусій, які ми мали. Ми спиралися на фундамент, закладений протягом останніх кількох місяців дипломатії між нашими країнами, і досягли значного прогресу», – згодом додав Байден.

Нагадаємо, Байден зустрівся із Сі Цзіньпіном у Сан-Франциско на полях саміту Азійсько-Тихоокеанського економічного співробітництва. На початку переговорів лідери країн обмінялися привітанням та вступними промовами. Після цього стартувала закрита зустріч.

Раінше повідомлялося, що в центрі Сан-Франциско перед початком зустрічі президента США Джо Байдена і президента Китаю Сі Цзіньпіна відбулися протести.

Президент Джо Байден і президент Китаю Сі Цзіньпін мали обговорити посилення комунікації та управління конкуренцією під час зустрічі. У Білому домі очікують від зустрічі конкретних результатів та сподіваються побачити прогрес у відновленні військових зв'язків із КНР. Джерела у Білому домі зазначають, що на зустрічі також обговорюватимуться вторгнення РФ в Україну, зв'язки Північної Кореї з Росією, розвиток штучного інтелекту тощо.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: