Джо Байден проти переривання американської підтримки України

Джо Байден проти переривання американської підтримки України
Байден вважає, що ні за яких обставинах не можна переривати допомогу для України
фото: Getty Images

Президент США закликав Конгрес схвалити фінансову допомогу Україні

Президент США Джо Байден привітав угоду, що дозволила уникнути припинення роботи уряду США в суботу, але закликав Конгрес швидко схвалити допомогу Україні після того, як вона була виключена з угоди. Про це йдеться у заяві глави Білого дому, оприлюдненій після голосувань бюджетного законодавства у Конгресі.

«Сьогодні ввечері двопартійна більшість у Палаті представників і Сенаті проголосувала за те, щоб уряд залишався відкритим, запобігши непотрібній кризі, яка завдала б зайвого болю мільйонам працьовитих американців», – зазначив Джо Байден.

За його словами, ухвалений документ гарантує, що військові продовжать отримувати зарплату, подорожнім не доведеться перечікувати затримки в аеропортах, а мільйони жінок і дітей отримуватимуть продуктову допомогу.

Проте президент США підкреслив, що країна ніколи не повинна була потрапити в цю ситуацію з самого початку.

«Лише кілька місяців тому спікер Маккарті і я уклали бюджетну угоду, щоб уникнути саме такої штучної кризи. Протягом кількох тижнів екстремальні республіканці в Палаті представників намагалися відмовитися від цієї угоди, вимагаючи радикальних розрізів, які були б руйнівними для мільйонів американців. Вони зазнали невдачі», – розповідає Байден.

Президент США згадав і про допомогу для України, яку не передбачає укладена угода.

«Хоча спікер і переважна більшість Конгресу виявили тверду підтримку України, в цій угоді не передбачено нового фінансування для продовження цієї підтримки. Ми не можемо, ні за яких обставинах, дозволити переривання американської підтримки України», – заявив Джо Байден.

Лідер США очікує, що спікер виконає свою обіцянку перед народом України й забезпечить прийняття необхідної підтримки для допомоги Україні.

Нагадаємо, 30 вересня палата представників США ухвалила фінансування уряду, але без допомоги для України. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: