Глава Міноборони Британії поїхав до США, щоб «нагадати про Україну»

Глава Міноборони Британії поїхав до США, щоб «нагадати про Україну»
Шеппс заявив, Захід не має права втратити фокус на необхідності підтримки Києва через «швидкоплинну» кризу на Близькому Сході
фото з відкритих джерел

Шеппс попередив американських конгресменів про те, що не потрібно відволікатися від вторгнення Росії в Україну

Міністр оборони Великої Британії Грант Шеппс, перебуваючи у США, попередив американських конгресменів про те, що не потрібно відволікатися від вторгнення Росії в Україну на тлі війни між Ізраїлем та ХАМАСом. Про це повідомляє Politico.

«Не забуваймо про Україну. Дуже важливо, щоб світ не відволікався від неї. Ми можемо це зробити. Ми можемо зосередитися і на Європі, і на Близькому Сході одночасно, і я просто хотів бути тут, щоб попрацювати над такою координацією», – сказав Шеппс.

Під час візиту до Вашингтона він дипломатично, але чітко заявив, що було б катастрофою, якби «швидкоплинна» криза на Близькому Сході дозволила Заходу втратити фокус на необхідності підтримки Києва. 

«Я збираюся провести час у Конгресі, але я думаю, що всі розуміють, що не можна дозволяти такому тирану, як Путін, безкарно вдиратися в країну демократичного сусіда, тому що інші в усьому світі прийдуть до таких же висновків, що вони можуть зробити те ж саме», – сказав Шеппс. 

Politico зазначає, що Шеппс є одним з британських міністрів, які обдзвонюють уряди країн Близького Сходу, намагаючись запобігти виходу конфлікту між Ізраїлем та ХАМАСом з-під контролю. 

Також у регіон для стримування були направлені британські військові ресурси. На питання чи планує Британія втручатися у війну, якщо у неї будуть втягнуті Іран та інші регіональні держави, Шеппс відповів: «Безумовно, ми не плануємо висаджувати війська на землю».

«Великобританія вважає, що Ізраїль має повне право переслідувати ХАМАС, терористичну організацію, яка щойно вдерлася в країну і вбила, ймовірно, 1500 осіб, покалічила і поранила ще більше», – сказав очільник Міноборони Британії. – «Вибір того, як це робити, якщо це не суперечить міжнародному гуманітарному праву, залишається за Ізраїлем. Я не збираюся вдаватися в наші приватні розмови з ними, але можу сказати, що в приватних розмовах я кажу те ж саме, що і публічно: згідно з міжнародним гуманітарним правом, необхідно забезпечити пропорційність, але тут є робота, яку потрібно зробити».

Нагадаємо, у Великій Британії після відставки Бена Воллеса призначили нового міністра. Ним став ексміністр енергетики Грант Шеппс.

До слова, генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг зазначив, що Альянс на тлі загострення арабо-ізраїльського конфлікту не послабив власної рішучості й далі підтримувати Україну супроти російської агресії.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: