ЄС готує нові санкції проти Білорусі

ЄС готує нові санкції проти Білорусі
Санкції ЄС є відповіддю на підтримку Білоруссю загарбницької війни РФ проти України
фото: з відкритих джерел

Комітет постійних представників ЄС досяг принципової згоди щодо нового пакету санкцій проти білоруського режиму

Посли країн-членів Європейського союзу схвалили новий пакет санкцій проти Білорусі за підтримку війни Росії проти України. Про це повідомляє у соцмережі Х головування Бельгії в Раді ЄС.

Як зазначається, у середу, 26 червня, комітет постійних представників ЄС досяг принципової згоди щодо нового пакету санкцій проти білоруського режиму.

Санкції є відповіддю ЄС на підтримку Білоруссю загарбницької війни РФ проти України.

«Цей пакет посилить наші заходи у відповідь на вторгнення Росії в Україну, включаючи боротьбу з обходом санкцій», – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, у квітні Сполучені Штати та Канада оголосили про нові санкції проти фізичних та юридичних осіб у Білорусі, причетних до підтримання режиму білоруського диктатора Олександра Лукашенка. Управління з контролю за іноземними активами (OFAC) Мінфіну США визначило 12 юридичних та 10 фізичних осіб. Серед них – білоруські державні підприємства, китайська компанія, яка допомагає режиму в Мінську закуповувати обладнання у США, та п’ять її працівників.

Також повідомлялося, що Рада ЄС продовжила ще на рік, до 28 лютого 2025 року, обмежувальні заходи, пов'язані з внутрішніми репресіями в Білорусі та підтримкою режимом у Мінську війни РФ проти України. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: