Кремль знову заговорив про переговори, але окуповані території не поверне

Кремль знову заговорив про переговори, але окуповані території не поверне
Російська армія, на думку Лаврова, нібито «успішно діє» на «українському театрі воєнних дій»
фото з відкритих джерел

Сергій Лавров: «Ми залишаємося відкритими для політико-дипломатичного врегулювання на основі врахування наших законних інтересів»

Міністр закордонних справ країни-агресорки Сергій Лавров заявляє, що Росія нібито готова до політико-дипломатичного закінчення війни проти України. Але при цьому, Росія не збирається повертати окуповані українські території. Про це Лавров заявив під час виступу в Держдумі РФ, пишуть російські ЗМІ.

«Ми залишаємося відкритими для політико-дипломатичного врегулювання на основі врахування наших законних інтересів, на основі врахування реалій, які склалися за довгі роки і які зараз призвели до нинішньої ситуації», – сказав Лавров.

Він заявив при цьому, що «західні країни» не хочуть враховувати інтереси Москви та реалії, що склалися «на землі». Тож і варіантів домовитися, за словами Лаврова, «поки що не проглядається».

«Однак, за відсутності у тих, хто оголосив нам війну, серйозних пропозицій і (з урахуванням) їхнього небажання враховувати ні наші інтереси, ні реалії на землі, говорити за столом переговорів поки що не вийде. Варіантів таких не проглядається», – сказав голова МЗС Росії.

Також він заявив, що нібито «Вашингтон і його союзники не полишають мрій про нанесення нам стратегічної поразки».  Російська армія, на думку Лаврова, нібито «успішно діє» на «українському театрі воєнних дій», і нібито «на Заході вже більше говорять не про свою перемогу, а про те, як би не дати перемогти Путіну».

Раніше Reuters повідомило , що російський диктатор Володимир Путін через посередників пропонував Сполученим Штатам заморозити війну в Україні, Америка відхилила її.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: