Готує білорусів до війни? Лукашенко презентував нову концепцію нацбезпеки

Готує білорусів до війни? Лукашенко презентував нову концепцію нацбезпеки
фото: hromadske.ua

Лукашенко почав залякувати «холодною війною»

Сьогодні, 20 лютого, на засіданні Ради безпеки винесено проект оновленої Концепції національної безпеки Білорусі. Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що його нібито адаптовано під реалії сьогоднішнього дня, пише агенція Beltа.

Лукашенко почав залякувати, що в сучасне міжнародне обговорення повернулися елементи «холодної війни» – гонка озброєнь і нібито ядерний шантаж зі сторони лідерів окремих західних держав. Лукашенко проігнорував той факт, що ядерні погрози сьогодні надходять саме з боку російського агресора Володимира Путіна. 

Також Лукашенко, якого Путін всіляко змушує відкрито вступити у війну проти, взявся залякувати білорусів нібито агресивним націоналізмом та екстремізмом у різних формах прояву. 

«Піднімає голову ідеологію неофашизму. Не знижуються ризики поширення наркотиків, торгівлі людьми, нелегальної міграції, які також використовуються для досягнення політичних цілей. Тенденція до глобальної культурної уніфікації, зокрема під нетрадиційні явища, ставить під загрозу основу національного держави», – сказав Лукашенко.

Такж самопроголошений президент Білорусі взявся пояснювати, навіщо в країні буде створене народне ополчення. 

«Ситуація непроста. Я вже не раз говорив: кожен чоловік (та й не тільки чоловік) повинен уміти, як мінімум, поводитися зі зброєю. Хоча б для того, щоб у разі потреби захистити свою сім'ю, свій будинок, рідний куточок землі та, якщо знадобиться, країну...», – сказав Лукашенко.

Нагадаємо, Лукашенко попросив Путіна підтримати виробництво літаків Су-25 у Білорусі Президент республіки заявив, що країна може налагодити виробництво штурмовиків за допомоги Росії. 

Читайте також: 

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: