Побудований американцями за $320 млн пірс для допомоги Газі зруйновано

Побудований американцями за $320 млн пірс для допомоги Газі зруйновано
На ремонт тимчасового причалу у Газі знадобиться мінімум тижднь
фото із відкритих джерел

Море і хвилі пошкодили побудований армією США тимчасовий пірс у Газі

Постачання американської гуманітарної допомоги для мешканців Сектору Гази припинено після того, як море пошкодило побудований США тимчасовий причал. Про це пише Politico.

Побудований США тимчасовий причал, який доставляє гуманітарну допомогу голодуючим палестинцям, буде вилучено з узбережжя Гази для ремонту після того, як він був пошкоджений через бурхливе море та погоду, заявив у вівторок Пентагон.

Протягом наступних двох днів пірс буде витягнуто з води та відправлено до південного ізраїльського міста Ашдод, де солдати армії під командуванням США відремонтують його, повідомила журналістам речиниця Пентагону Сабріна Сінгх. За її словами, ремонт займе «принаймні більше тижня», а потім пірс потрібно буде знову закріпити на пляжі в Газі.

Пірс, який використовується для доставки гуманітарної допомоги, що надходить морем, є одним із небагатьох шляхів доставки їжі, води та інших товарів до палестинців, які, за словами ООН, перебувають на межі голоду на тлі майже 8-місячної війни між Ізраїль і ХАМАС в Газі.

Як пише Politico, станом на минулу п’ятницю понад 820 метричних тонн продовольчої допомоги було доставлено з моря на пляж Гази через цей новий причал.При максимальній пропускній здатності пірс давати можливість відправити достатньо їжі для 500 тис. жителів Гази.

Невдача особливо образлива для причалу вартістю $320 млн на якому вже постраждали три військовослужбовці США і чотири судна, які не впоралися з хвилями на морі. Інформацію цього тижня підтвердили у Пентагоні.Минулого тижня поставки також були припинені на два дні після того, як натовпи кинулися з вантажівок з гуманітарною допомогою. Після цього американські військові працювали з ООН та ізраїльськими офіційними особами, щоб вибрати безпечніші альтернативні маршрути для вантажівок, повідомив Пентагон у п’ятницю.

Нагадаємо, у неділю, 26 травня, угруповання ХАМАС випустило щонайменше вісім ракет по центральній частині Ізраїлю, що стало найбільшим обстрілом із Сектора Гази за останні чотири місяці.Деякі з випущених ракет летіли курсом углиб країни, однак ізраїльським системам протиповітряної оборони вдалося їх перехопити. За словами речника Армії оборони Ізраїлю, три снаряди збила протиракетна система «Залізний купол», а п'ять приземлилися на відкритій місцевості.

Читайте також: Сектор Гази на межі голоду: вже фіксують десятки смертей від недоїдання

 

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: