Польща ініціювала навчання НАТО зі встановлення морських мін на Балтиці

Польща ініціювала навчання НАТО зі встановлення морських мін на Балтиці
Низка країн хочуть заблокувати доступ до Балтики для Росії
фото із відкритих джерел

Низка країн планують купувати і встановлювати міни у Балтійському морі

Польща ініціювала проведення навчань з мінування Балтійського моря. Про це повідомив заступник міністра національної оборони Польщі Павло Залевський.

«Ми зміцнюємо оборону країн НАТО в Балтійському морі. Від імені міністерства національної оборони з нагоди саміту НАТО, що починається, я підписав лист про наміри щодо спільних закупівель морських мін і навчань військово-морських сил щодо їх встановлення»,  –  йдеться в повідомленні заступника голови польського Міноборони в його офіційному X-акаунті.

У свою чергу, як повідомило агентство PAP, міністр національної оборони Польщі Владислав Косиняк-Камиш, коментуючи підписання цього документа, заявив, що «після приєднання Фінляндії та Швеції ( до НАТО – «Главком») Балтійське море фактично є внутрішнім морем альянсу».

Раніше стало відомо, що Німеччина та ще п'ять країн НАТО, розташованих у регіоні Балтійського моря, мають намір співпрацювати у сфері закупівель морських мін. Як повідомляє DPA, про це заявив міністр оборони ФРН Борис Пісторіус у Вашингтоні.

Крім Німеччини, до ініціативи приєдналися Данія, Норвегія, Польща, Фінляндія та Швеція. У матеріалі йдеться про те, що представники влади цих країн підписали у вівторок перед самітом НАТО заяву про відповідні наміри. Вони збираються спільно закуповувати такі міни та підтримувати їхню боєздатність. «Це дуже ефективний спосіб стримування агресора на морі», – ствердував Пісторіус.

Нагадаємо, на військових базах США в Європі через побоювання масштабного саботажу, що готується Росією, були посилені заходи безпеки. Про це пише CNN з посиланням на джерела. Розвіддані, отримані США, свідчать про те, що Росія включила американські бази та військовий персонал як можливий варіант для нападу через проксі-сервери.

Читайте також: Операції з розмінування Чорного моря: Туреччина, Болгарія та Румунія знищили вже шість мін

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: