Путін спростив процес набуття громадянства: новий указ диктатора

Путін спростив процес набуття громадянства: новий указ диктатора
Президент Росії дозволив видавати паспорти всім іноземцям, які підписали контракт із Міноборони РФ
фото: reuters.com

Отримання російських паспортів буде відбуватися за спрощеною процедурою як для жителів окупованих територій України, так і для іноземців, що воюють на боці Росії

Російський диктатор Володимир Путін дозволив українцям отримувати громадянство РФ у спрощеному порядку. Відповідний указ був опублікований російськими ЗМІ. Тепер для набуття громадянства не потрібно проживати в Росії протягом п’яти останніх років, а також необов’язково знати мову, історію та закони РФ.

Указ передбачає отримання російських паспортів жителями Криму, які народилися та проживали на півострові до окупації. Дане рішення також стосується громадян Іраку, Сирії, Ємена та Афганістану. 

Варто зауважити, що Путін видав ще один указ стосовно військовослужбовців. Президент Росії дозволив видавати паспорти всім іноземцям, які підписали контракт із Міноборони РФ. Контракт має бути укладений щонайменше на 1 рік.

Схожий указ вже був підписаний у 2022 році, проте тоді заяву на громадянство розглядали три місяці, а тепер – лише один.

Нагадаємо, окупанти вигадали нову схему, щоб змусити пенсіонерів узяти паспорт РФ. Кремль намагається підкупити громадян «соціальною допомогою».

До слова, на тимчасово окупованих територіях України загарбники погрожують звільненням з роботи власникам українських паспортів.

Нагадаємо, з початку повномасштабного вторгнення на тимчасово окупованих територіях Росія відмобілізувала та відправила на фронт понад 100 тис. українців. За даними начальника управління стратегічних комунікацій апарату Головнокомандувача Збройних сил полковник Євгена Саська, найбільше громадян України ворог мобілізував в обласних, районних центрах та шахтарських населених пунктах.

Читайте також: Скільки людей хочуть позбутися російського громадянства: красномовна статистика

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: