Румунія відреагувала на удар РФ по сухогрузу в Чорному морі

Румунія відреагувала на удар РФ по сухогрузу в Чорному морі
Українське судно з пшеницею було вражене російською ракетою біля румунських територіальних вод за 55 км від міста Сфинту - Георге
фото: Romania Insider

Румунія рішуче засудила напад РФ на торгове судно в Чорному морі

Міністерство закордонних справ Румунії рішуче засудило атаку російських військ по судну в Чорному морі, назвавши його «безпрецедентною ескалацією дій Росії в її незаконній війні проти України». Про це йдеться у заяві відомства у соцмережі Х. 

«Румунія рішуче засуджує напад РФ на торгове судно в Чорному морі. Ця безпрецедентна ескалація незаконної війни Росії проти України порушує міжнародне право і загрожує глобальній продовольчій безпеці. РФ повинна припинити напади на комерційні судна та поважати свободу судноплавства», – йдеться у заяві румунського МЗС.

Як зазначає Romania Insider, українське судно з пшеницею було вражене російською ракетою біля румунських територіальних вод за 55 км від румунського міста Сфинту – Георге.  

Румунська берегова охорона підтвердила інцидент і повідомила, що їхній корабель морського спостереження MAI 0201, який виконував місію з патрулювання і спостереження в цьому районі, був відправлений до судна, яке передало повідомлення, щоб надати допомогу в разі необхідності. Але потреба в допомозі не виникла.

Нагадаємо, генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш засуджує будь-які напади – де б вони не відбувалися – на цивільних осіб та інфраструктуру, «зокрема й найостанніші удари». Про це заявив речник генсека Стефан Дюжаррік, коментуючи обстріл Росією в Чорному морі судна із зерном, яке з України прямувало до Єгипту.

Раніше повідомлялося, що, російські війська атакували у Чорному морі цивільне судно з пшеницею для Єгипту одразу після виходу з українських територіальних вод. За попередніми даними, обійшлося без людських втрат, повідомив президент Володимир Зеленський.

Як зазначив президент, Україна є одним із ключових глобальних донорів продовольчої безпеки. «Від нормальної та безперешкодної роботи нашого експортного продовольчого коридору залежить внутрішня стабільність і життя десятків країн у різних частинах світу», – каже він.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

І Трамп і Гарріс вважають себе переможцями дебатів
Дебати Гарріс і Трампа: якою була перша реакція учасників після ефіру
Канцлер Німеччини зазначив, що сім уже переданих Україні батарей Iris-T допомогли збити понад 250 російських ракет та безпілотників
Шольц анонсував передачу Україні ще 17 систем ППО Iris-T
Святослав Болінський, засновник юридичної компанії «Болінський і команда»
Святослав Болінський: Український бізнес може значно швидше отримати відшкодування збитків завданих військовою агресією РФ
Росіяни змусили попів молитися біля НПЗ під Ростовом
Страшна пожежа на Ростовщині триває четвертий день. Росіяни вдалися до крайнього засобу (фото)
Нині українці воюють за символи і цінності, які у боротьбі з нацистами та совєтами відстоювали прибічники Степана Бандери, переконаний Вахтанг Кіпіані
Історик Вахтанг Кіпіані: Президент Зеленський повинен повернути Бандері Героя України Інтерв’ю
JASSM-ER – це на даний момент найбільш далекобійна керована ракета з «конвенційною» бойовою частиною
Україна може отримати далекобійні ракети AGM-158 під F-16. Що про них відомо
З 2 вересня банк припинить здійснювати вихідні перекази у валюті для клієнтів фізичних осів
Raiffeisen Bank обмежив для росіян валютні перекази за кордон
Пономарьов: «Кац і Ходорковський допомагають росіянам і вже думають про майбутні вибори»
Російська опозиція ллє сльози за тим, що відбувається на Курщині – Ілля Пономарьов
«Задонатила на «Азов»: пропагандистка Доліна втратила житло і всі заощадження
«Задонатила на «Азов»: пропагандистка Доліна втратила житло і всі заощадження
Дата публікації новини: