The Washington Post: Політика Маска у Twitter сприяла поширенню пропаганди РФ

The Washington Post: Політика Маска у Twitter сприяла поширенню пропаганди РФ
фото з відкритих джерел

Протягом 2022 року аудиторія та охоплення акаунтів у соціальних мережах, що підтримують Кремль, значно збільшилися по всій Європі

Соціальна мережа Twitter, яка належить Ілону Маску, зіграла важливу роль у тому, що російська пропаганда щодо України досягла більшої кількості людей, ніж до початку війни. Про це йдеться у дослідженні Єврокомісії, повідомляє The Washington Post.

Дослідження засвідчило, що, попри добровільні зобов'язання найбільших компаній соцмереж, включно з Meta, вживати заходів проти роспропаганди, російська дезінформація, спрямована проти України, процвітає.

«Протягом 2022 року аудиторія та охоплення акаунтів у соціальних мережах, що підтримують Кремль, значно збільшилися по всій Європі. Попередній аналіз дає змогу припустити, що в першій половині 2023 року охоплення і вплив підтримуваних Кремлем акаунтів ще більше зросли, зокрема, завдяки скасуванню стандартів безпеки Twitter», – ідеться в дослідженні.

ЄС застосовує набагато агресивніший підхід до регулювання підтримуваної урядом дезінформації, ніж США.

Як повідомлялося, американський мільярдер Ілон Маск зізнався чиновникам Пентагону, що торік мав особисту розмову з російським диктатором Володимиром Путіним. 

Читайте також: Ілон Маск спричинив скандал «мирною угодою» між Україною та РФ: українці відреагували 

                                                   

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: