Уряд Німеччини запускає Платформу з відновлення України

Уряд Німеччини запускає Платформу з відновлення України
Перший захід запланований на квітень
фото: Polskie Radio 24

Планується організація спеціалізованих конференцій, діалогових форумів і семінарів

Федеральний уряд Німеччини запускає платформу, яка має підтримати та зміцнити зобов’язання ФРН щодо відновлення України та об’єднати державних і недержавних учасників процесу. Офіційний старт платформі дано сьогодні, 27 березня, у Міністерстві економічного розвитку ФРН, повідомляє «Укрінформ».

«Відбудова України – величезне завдання.., з яким не можуть упоратися уряди поодинці. Тут потрібно залучення цілих суспільств. Ми у Німеччині маємо велике бажання долучитися до відбудови України», – заявила міністр економічного розвитку Свенья Шульце.

За її словами, відбудова України вже розпочинається, хоч війна ще триває. При цьому довгострокова перспектива та раннє планування важливі заради стійкості українського суспільства, а також для успішної та ефективної відбудови країни.

Платформа відбудови України розглядається як місце зустрічі та обміну інформацією представників бізнесу, активних громадян, муніципалітетів Німеччини та України. Планується організація спеціалізованих конференцій, діалогових форумів і семінарів. Перший захід запланований на квітень.

Посол України в ФРН Олексій Макеєв на інавгураційній конференції наголосив, що українці розраховують на взаємовигідне співробітництво, а не просто на допомогу, і закликав інвестувати та купувати українські товари.

Раніше посолка Німеччини в Україні Анка Фельдгузен повідомила, що Німеччина розглядає Україну як перспективного партнера в галузі енергетичного співробітництва і прогнозує великі перспективи для майбутнього експорту електроенергії з відновлюваних джерел енергії в ЄС.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: