Офіс генпрокурора підтвердив факт розстрілу полонених біля Роботиного

Офіс генпрокурора підтвердив факт розстрілу полонених біля Роботиного
фото з відкритих джерел

У прокуратурі наголошують, що вбивство військовополонених кваліфікується як тяжкий міжнародний злочин

Офіс генерального прокурора розпочав розслідування за фактом розстрілу окупантами українських військовополонених поблизу Роботиного на Запоріжжі. Про це передає пресслужба Офісу.

«За процесуального керівництва Запорізької обласної прокуратури розпочато кримінальне провадження за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 КК України)», – йдеться у повідомленні.

20 лютого у Мережі було поширено відео розстрілу окупантами трьох українських захисників, взятих у полон. За інформацією правоохоронців, подія відбулася 18 лютого 2024 року поблизу населеного пункту Роботине Запорізької області.

Офіс генпрокурора підтвердив факт розстрілу полонених біля Роботиного фото 1
фото: Офіс Генерального прокурора

У прокуратурі наголошують, що вбивство військовополонених є грубим порушенням Женевських конвенцій та кваліфікується як тяжкий міжнародний злочин.

Нагадаємо, окупанти розстріляли українських полонених біля Роботиного.

На кадрах відео видно трьох українських військових, які поклали зброю і виходять з окопу з піднятими угору руками. Після чого росіяни направляють на них зброю і українці падають на землю.

Раніше російські окупанти розстріляли шістьох полонених захисників на позиції Музей («Зеніт») в Авдіївці, які залишилися під час відходу українських військ. Рідні військовослужбовців впізнали їхні тіла з відео у соцмережах.

Згодом ЗСУ почали перевірку обставин загибелі українських полонених під час виходу з Авдіївки.

Читайте також: Розстріл українських полонених. Омбудсмен зробив заяву через злочини РФ


 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: