МОЗ готує 90 тисяч ліжок для covid-пацієнтів

МОЗ готує 90 тисяч ліжок для covid-пацієнтів
Львів вже почав розгортати додаткові відділення для хворих на коронавірус
фото: Львівська міськрада

Глава уряду обіцяє, що Україна цього разу добре підготується до спалаху коронавірусу

Міністерство охорони здоров’я підготує близько 90 тисяч ліжок у лікарнях для пацієнтів з коронавірусом. Неінфекційні лікувальні установи планують залучати в три етапи, дивлячись на динаміку зростання інфікованих. Про це заявив сьогодні прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

«Ми активно готуємо лікарні та нашу медичну систему (до погіршення епідемічної ситуації, – ред.). Є три хвилі медустанов – близько 90 тисяч ліжко-місць для хворих на коронавірус. Перша хвиля лікарень – це більше 35 тисяч ліжок, які практично на 100% забезпечені киснем», – сказав прем'єр, виступаючи у Верховній Раді під час години запитань до уряду.

Він додав, що у медиків є напрацьовані й ефективні протоколи лікування, а також у країну прибули інноваційні ліки для covid-пацієнтів.

Голова Кабміну підкреслив, що в Україні щодня спостерігається зростання хворих на коронавірус і госпіталізованих. При цьому понад понад 98% потрапили до лікарень – невакциновані.

Прем'єр додав, що вакцинація – єдиний шлях до подолання епідемії.

«У найближчі місяці ми очікуємо щотижневі поставки по майже пів мільйона доз вакцини Pfizer. Крім того, маємо налагоджену інфраструктуру для її поширення і забезпечення холодового ланцюга», – сказав Денис Шмигаль.

Він також зазначив, що на сьогодні в Україні є понад 10 млн доз вакцин і закликав усіх українців, включно з народними депутатами, вакцинуватися проти коронавірусу.

МОЗ сьогодні повідомляє, що у країні ситуація погіршується: чотири області можуть опинитись у «червоній зоні» вже у жовтні.

Нагадаємо, 23 вересня Україна перейшла у «жовту» зону карантину. Аби верифікувати безпечність відвідувачів чи працівників закладів (крім освіти) тимчасово слід користуватися міжнародними свідоцтвами, «жовтими» чи «зеленими» внутрішніми ковід-сертифікатами, довідкою 063/о (картка профілактичних щеплень), чинною довідкою про негативний результат (72 год) ПЛР-тесту чи експрес-тестування на антиген. Також Кабмін продовжив дію «зелених» Covid-сертифікатів.

До слова, українські covid-сертифікати вже можна легко отримати та роздрукувати на порталі «Дія». Для цього не потрібно генерувати «Дія. Підпис».

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: