Бахмут: Череватий повідомив, чи контролюють ЗСУ місто

Бахмут: Череватий повідомив, чи контролюють ЗСУ місто
фото з відкритих джерел

ЗСУ продовжують тиснути на ворога на флангах

Українські захисники й надалі контролюють позиції у Бахмуті та продовжують відбивати атаки окупантів. ЗСУ не залишили місто. Про це повідомив речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий у коментарі «Суспільному».

«Ворог щоденно масовими ударами артилерії, авіації знищує, і наші підрозділи повідомляють, що ситуація вкрай важка. Наші військові тримають фортифікаційні споруди і декілька приміщень південно-західної частини міста. Йдуть важкі бої», – заявив він.

При цьому Череватий додав, що окупанти приділяють символічне значення Бахмуту, проте заяви про взяття міста були передчасними. ЗСУ продовжують тиснути на ворога на флангах.

«Росія привертає увагу до цього Бахмуту, ніби вони взяли Дніпро. Насправді не взяли до кінця. Місто знищене, ніякої військової і навіть політичної користі воно їм не несе. Взяти за 9 місяців районний центр – не взяли. Ми намагаємось тиснути на флангах, не давати їм спокою і за можливості контратакувати», – підкреслив речник.

Нагадаємо, вчора засновник ПВК «Вагнер» Євген Пригожин заявив, що його найманці нібито повністю захопили Бахмут. Українські військові спростували цю заяву.

Сьогодні президент України Володимир Зеленський на саміті G7 у Японії зробив заяву про Бахмут. Він заявив, що росіяни не взяли повністю місто. Проте глава держави наголосив, що у Бахмуті все зруйноване.

Читайте також: Заява Пригожина про взяття Бахмута: ISW оцінив ситуацію

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: