Держприкордонслужба повідомила, чи є в армії РФ достатньо сил для прориву на Сумщині

Держприкордонслужба повідомила, чи є в армії РФ достатньо сил для прориву на Сумщині
Демченко: Росіяни переважають у техніці, засобах ураження та особовому складі
фото: РИА Новости

Речник ДПСУ наголосив, що наступу на Сумщину «не можна виключати»

Російські війська не мають достатньо сил для стратегічного прориву, але попри це, вони можуть будь-якої миті почати наступ на Сумську область. Про це сказав речник Державної прикордонної служби Андрій Демченко в ефірі «Радіо Свобода».

За його словами, зараз у Харківській області російські війська не можуть досягти якоїсь стратегічної цілі, однак їхнє завдання – розтягнути лінію фронту та змусити Україну перекинути додаткові сили з напрямків, де тривають сильні бої.

Те саме, на думку Демченка, росіяни можуть зробити і у Сумській області, на кордоні з якою перебувають деякі підрозділи російської армії.

«Ніколи не можна виключати, що ворог, зокрема на Сумському напрямку, може в будь-який момент спробувати зробити щось подібне, що зараз відбувається на Харківському напрямку», – вважає речник ДПСУ.

Демченко також наголосив, що Сумський напрямок посилили, однак росіяни переважають у техніці, засобах ураження та особовому складі.

Нагадаємо, станом на ранок 14 травня ситуація на Сумщини є напруженою, окупанти обстрілюють населені пункти, які розташовані поблизу російського кордону, але про наступ на область не йдеться. Про це повідомив речник Оперативно-тактичного угруповання військ (ОТУВ) «Сіверськ» Вадим Мисник.

Раніше Буданов заявив, що українські війська зможуть зміцнити свої позиції та стабілізувати фронт у Харківській області протягом наступних кількох днів. Але Росія розпочне новий наступ далі на північ від Харкова, у Сумській області.

Читайте також: 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: