НАБУ вперше за період роботи пройде незалежний аудит

НАБУ вперше за період роботи пройде незалежний аудит
Директор НАБУ Семен Кривонос наголосив, що установа готова повністю сприяти цьому процесу
фото з відкритих джерел

Україна зобов'язалася перед МВФ провести зовнішній аудит НАБУ незалежними експертами

Цього року відбудеться перший незалежний аудит Національного антикорупційного бюро. Про це повідомив директор НАБУ Семен Кривонос на брифінгу в Медіацентрі Україна-Укрінформ, звітуючи про результати дільності в ІІ півріччі 2023 року.

«Я наголошую, що в цьому році НАБУ чекає перший в його історії, в історії установи незалежний аудит, який буде проведено незалежними експертами. Цей процес уже розпочався. Кабінетом Міністрів направлені відповідні листи для надання кандидатів у цю комісію з перевірки діяльності бюро. Ми готові повністю сприяти цьому процесу і готові, і максимально прозоро будемо демонструвати його результати», – сказав Кривонос.

Як повідомлялося, Україна до кінця вересня 2024 року зобов'язалася перед МВФ провести перший зовнішній аудит Національного антикорупційного бюро (НАБУ) незалежними експертами, призначеними міжнародними партнерами.

Нагадаємо, НАБУ оголосило у розшук двох одеських депутатів від ОПЗЖ.

«Національне антикорупційне бюро України розшукує підозрюваних у кримінальному провадженні від 21.11.2019, а саме: Баранського Віктора Сергійовича, Саутьонкова Віталія Миколайовича, Пітченка Євгенія Вікторовича, Чернишова Дениса Валерійовича», – йдеться у повідомленні.

Як повідомляють ЗМІ, зазначених ексдепутатів від ОПЗЖ підозрюють в організації схеми з заволодіння суднами ПрАТ «Українське Дунайське пароплавство».

Стало відомо, фахівці НАБУ підтвердили існування корупційної схеми у акупівлях продуктів Міноборони.

НАБУ: система закупівель дозволяла зловживати на формуванні ціни: яйця продають втридорога, а лосось або лохину, які не побачиш в раціоні військових, – за цінами нижче ринкових

Читайте також: Конкурсна комісія з відбору голови НАЗК: хто із кандидатів потрапив у фінал

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: