Російські загарбники знищили практично всю критичну інфраструктуру Харкова – мер Терехов

Російські загарбники знищили практично всю критичну інфраструктуру Харкова – мер Терехов
Ворог вдарив авіабомбами по житловій забудові Харкова
фото: пресслужба ДСНС

Мер наголосив, що ситуація для енергетичної галузі у місті дуже важка

Російські окупанти зруйнували практично всю комунальну та приватну енергетичну інфраструктуру Харкова. Про це повідомив міський голова Харкова Ігор Терехов в інтерв'ю Liga.net.

Він зазначив, що обласний центр протягом двох років з початку повномасштабного вторгення зазнавав різних загроз.

«Я не знаю, який план у ворога. Вже зруйновано практично всю критичну енергетичну інфраструктуру, приватну також розбито. Був час, коли з практично двохмільйонного міста залишалося 300 000», – сказав Терехов.

Мер наголосив, що ситуація для енергетичної галузі у місті дуже важка. Однак, паніки у Харкові немає. Наразі у місті – 1,3 млн жителів.

«Однак ніхто не опускає руки. У нас цілодобово працюють пункти незламності. За два дні останнього блекауту після обстрілів туди прийшли 28 000 харків'ян. У школах безкоштовно годують людей. За рік видали 10 млн порцій їжі. Ми переживали і складніші часи – переживемо та ці», – заявив він. 

Він також зауважив, що Росія почала бити по місту новими снарядами більшого радіусу дії. За останній тиждень таких ударів було вже два. Б'ють і з С-300. Найчастіше «летить» з білгородської області.

«Росіяни не підійшли ближче до міста», – заспокоїв мер.

Як повідомлялося, увечері 31 березня в Харкові пролунали вибухи, зафіксовано влучання. Терехов уточнив, що «приліт поряд з житловою забудовою в центральному районі міста».

Також повідомлялося, що у ніч на 1 квітня російські загарбники обстріляли Харківську область, пошкоджено пожежну частину.

Читайте також: Олег Синєгубов: Харків і область є для Кремля пріоритетом

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: