ЗСУ вийшли з Урожайного. Експерт розповів, куди просуватимуться росіяни

ЗСУ вийшли з Урожайного. Експерт розповів, куди просуватимуться росіяни
Після Урожайного мета росіян – просування лівим і правим берегом річки з виходом на Макарівку
фото з відкритих джерел

Наступний напрямок, яким рухатимуться російські окупанти, – на північ, річкою Мокрі Яли

Збройні сили України відійшли з селища Урожайне в Донецькій області, адже війська РФ фактично зруйнували його. Втім, загарбникам буде важко просуватися, бо вся місцевість поруч прострілюється українськими захисниками. Про це в ефірі телеканалу Freeдом розказав військово-політичний оглядач групи «Інформаційний спротив» Олександр Коваленко.

«Урожайне залишили з тієї причини, що фактично захищати, тримати позиції в цьому селі було неможливо. Тактика ведення бойових дій російськими окупантами це і передбачає. Вони цілком і повністю знищують будь-яке село, будь-який населений пункт, будь-яке місто, за яке починаються бої. Після того, як ця територія стерта з лиця землі, інтенсифікують штурмові дії, тим самим не залишаючи практично можливості тримати там Силам оборони України позиції», – розповів Коваленко.

Експерт вважає, що в контексті Урожайного слід говорити в комплексі із селищем Старомайорське. Адже наступ на обидва ці населені пункти на Времівському напрямку розпочався практично в один час і тривав понад пів року. Коваленко нагадав, що Урожайне і Старомайорське були звільнені ЗСУ влітку 2023-го.

Наступний напрямок, яким рухатимуться російські окупанти, – на північ, річкою Мокрі Яли. Коваленко вважає, що наступна мета росіян – це просування лівим і правим берегом річки з виходом на Макарівку.

«Тобто наступний майданчик бойових дій – саме Макарівка. Але їм висуватися з Урожайного буде досить проблематично, оскільки ця місцевість прострілюється Силами оборони України. Тому подальший рух буде ускладнений саме тим, що ми продовжуємо тримати на півночі позиції. Хоча росіяни не будуть зупинятися, це факт. Вони будуть і далі наступати. Таке в них бойове завдання», – каже Олександр Коваленко.

Раніше Британська розвідка назвала найгарячіший напрямок фронту в Україні. 

Нагадаємо, що, за даними американських аналітиків, російські війська просунулися поблизу Куп’янська, Сватового та Кремінної. Водночас ворог просувається поблизу Часового Яру, Торецька та Авдіївки.

Крім того, за даними аналітиків DeepState, російські військові окупували село Роздолівка Бахмутського району Донецької області. 

До слова, російська армія на Харківщині намагається прорвати оборонні рубежі українських захисників, застосовуючи стрілецькі батальйони, які постійно кидає на штурм. 

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: