Помста Медведчука соратникам з ОПЗЖ. Одіозні депутати потрапили під путінські санкції

Помста Медведчука соратникам з ОПЗЖ. Одіозні депутати потрапили під путінські санкції

Сергій Льовочкін – 470 у санаційному списку РФ

Фото: zagittya.com.ua

Кум Путіна давно не знаходить спільної мови з Льовочкіним, який тепер зблизився з Банковою

Офіційна Москва 20 серпня ввела санкції проти 73 українців, серед яких опинилися колишній голова Адміністрації президента України Сергій Льовочкін та його сестра Юлія Льовочкіна. Обидвоє є членами фракції проросійської політичної сили «Опозиційна платформа – За життя» у Верховній Раді. Про це свідчить постанова уряду РФ, яку опублікував російський офіційний інтернет-портал правової інформації.

Загальна кількість осіб у санкційному списку збільшилася з 849 людей до 922. Причини, з яких Росія ввела санкції проти проросійських нардепів Верховної Ради, невідомі.

Тим часом, політичні аналітики зауважують, що у ОПЗЖ є два центри впливу – група кума Путіна Медведчука та група Льовочкіна-Бойка. Події останнього часу підігрують їх давню взаємну нелюбов і засвідчують, що їхній союз був вимушеним – «шлюбом з розрахунку».

Можливо, Льовочкін та Бойко створять власний проєкт, бо рейтинги у Бойка високі. Вони зайняли більш помірковану, гнучку позицію, будуть зберігати опозиційність, і в той же час – лояльність влади.

Нагадаємо, Росія також запровадила санкції проти міністра закордонних справ України Дмитра Кулеби та секретаря РНБО Олексія Данілова.

У списку, зокрема, опинилися і уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова, голова Рахункової палати Валерій Пацкан, голова Дніпропетровської обласної облдержадміністрації Валентин Резніченко.

Як відомо, Віктор Медведчук є кумом Володимира Путіна. Президент Росії – хрещений батько їхньої спільної з Оксаною Марченко доньки. Проти нього порушено кримінальну справу за державну зраду і замах на розграбування надр. Наразі завершено стадію слідства.

Як відомо, 13 травня суд відправив Віктора Медведчука під домашній арешт. 14 травня на нього вдягли електронний браслет. 30 липня суд залишив Медведчука під домашнім арештом.

Зазначимо, Медведчук пожалівся на «незаконні дії української влади» до Європейського суду.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: