Стефанчук назвав терміни розгляду законопроєкту про мобілізацію

Стефанчук назвав терміни розгляду законопроєкту про мобілізацію
Якщо депутати наполягатимуть на всіх правках, розгляд законопроєкту може зайняти декілька тижнів
фото: Руслан Стефанчук/Facebook

Законопроєкт винесуть на розгляд Ради щойно буде готова фінальна порівняльна таблиця

Верховна Рада може розглядати законопроєкт про мобілізацію в сесійній залі впродовж кількох тижнів, якщо народні депутати наполягатимуть на всіх правках. Про це голова парламенту Руслан Стефанчук повідомив у коментарі «Українській правді».

«Якщо депутати наполягатимуть на всіх правках, це (розгляд проєкту закону в сесійній залі – ред.) може зайняти тиждень або декілька тижнів. Якщо ні, якщо будуть задоволені всі позиції, які колеги відстояли на комітеті, тоді розгляд цього проєкту відбудеться в більш стислі строки», – підкреслив він.

Стефанчук зазначив, що Рада розпочне розгляд законопроєкту про мобілізацію в сесійній залі, коли його фінальна версія буде напрацьована Комітетом з питань нацбезпеки, оборони і розвідки, а також підготовлені висновки лінгвістичної та юридичної експертиз.

«Щойно буде готова фінальна порівняльна таблиця, думаю, ми одразу можемо розглядати питання щодо можливості внесення цього законопроєкту в зал. Зараз я не готовий назвати терміни, бо ще немає завершеного продукту. Але я знаю, що багато речей, які були в проєкті, підтримані комітетом. Щодо дискутивних положень були або зміни, або відхилення», – повідомив голова Ради. Стефанчук додав, що як тільки буде «кінцева картина», одразу законопроєкт буде винесено в зал.

Зауважимо, 7 лютого Верховна Рада підтримала оновлений урядовий законопроєкт про мобілізацію. Серед його пунктів – скасування строкової служби (замість неї буде базовий військовий вишкіл) і демобілізація військових після 36 місяців служби.

До другого читання проєкту закону народні депутати подали понад 4 тис. правок: вручну й електронно. Унаслідок цього законопроєкт може в підсумку зазнати чимало змін.

Депутатка Ірина Фріз, яка входить до Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки, зазначила, що всього розглянули 4269 правок. Наступного тижня будуть розглянуті комітетські правки і фактично законопроєкт до другого читання буде готовий для обговорення в сесійній залі, додала вона.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: