Угорщина більше не перешкода на шляху членства України в ЄС – Кулеба

Угорщина більше не перешкода на шляху членства України в ЄС – Кулеба
Кулеба заявив, що Україна отримала від Угорщини перший непублічний і офіційний сигнал, який свідчить про відкриття «вікна можливостей
фото скріншот відео

Дмитро Кулеба: «Учора за результатами моєї тривалої розмови з міністром закордонних справ Угорщини Петером Сіярто – загроза того, що Угорщина виступає проти членства України в ЄС, знята»

Загрозу того, що Угорщина може виступати проти членства України в Європейському Союзі, було знято. Про це заявив глава Міністерства закордонних справ Дмитро Кулеба в ефірі телемарафону 12 грудня.

За його словами, немає жодної європейської країни, яка не хотіла б бачити Київ у складі ЄС, проте є держава, яка хотіла б бачити повільніший процес вступу, і йдеться про Угорщину. Будапешт хоче більш детально вивчити наслідки цього процесу.

«Учора за результатами моєї тривалої розмови з міністром закордонних справ Угорщини Петером Сіярто – загроза того, що Угорщина виступає проти членства України в ЄС, знята. Він підтвердив, що питання зовсім не в цьому», – заявив Кулеба.

Окремо український дипломат додав, що ситуація складна і майбутній Європейський саміт буде складним, адже на ньому очікується величезна кількість дискусій, що стосуються не лише членства Києва в Євросоюзі.

Переговори триватимуть до останньої хвилини, а українська сторона готова працювати на всіх рівнях.

Також Дмитро Кулеба заявив, що Україна отримала від Угорщини перший непублічний і офіційний сигнал, який свідчить про відкриття «вікна можливостей».

Ще один важливий момент – заява зі Словаччини про те, що уряд ухвалив рішення підтримати відкриття переговорів про членство України.

«Чому це важливо? Тому що були сумніви в українському суспільстві, експертному середовищі щодо щирості намірів Словаччини і були коливання. Навіть учора деякі міністри закордонних справ мені говорили, що вони не впевнені в позиції Словаччини. Але я стояв на захисті Словаччини, бо я не сумнівався», – продовжує очільник МЗС.

Кінцевий підсумок передбачити ніхто не зможе, адже все вирішуватиметься в останню хвилину, каже Дмитро Кулеба.

Нагадаємо, 11 грудня, міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба вперше від початку повномасштабного вторгнення РФ зустрівся з угорським колегою Петером Сійярто у Брюсселі. 

Нагадаємо, що на саміті Європейського союзу в Брюсселі Угорщина послідовно блокувала усі питання, які пов’язані з Україною.

Раніше Віктор Орбан, прем’єр-міністр Угорщини, заявив, що вважає помилкою відкриття переговорів про вступ України до Європейського Союзу, поки вона до цього не готова.

Читайте також:  

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

МЗС оцінило, що на трьох пунктах пропуску в Польщі кількість польських протестувальників загалом становить орієнтовно 50 осіб
Чи буде працювати Західний «коридор солідарності» з Україною
Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба
Допомога для української енергосистеми: Кулеба провів розмову з представниками G7
Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба
Кулеба різко відреагував на допуск росіян та білорусів до Олімпіади
Міністр закордонних справ Угорщини Петер Сіярто заявив, що блокування протримається доти, доки Угорщина не отримає від України гарантій
Блокування траншу військової допомоги Україні від ЄС: Угорщина зробила заяву
У Раді взяли участь спікери парламентів країн ЄС, які в 2022-2023 роках визнали Голодомор геноцидом українського народу
День пам’яті жертв Голодоморів: у Раді виступили спікери парламентів країн ЄС (відео)
Виробничий потенціал оборонних підприємств ЄС сягне мільйона артилерійських снарядів щороку, починаючи з весни 2024, однак 40% продукції продається за межі Європи
ЄС поставить Україні мільйон боєприпасів, але є нюанс – президент Євроради
Орбан вважає, що пропозиція Єврокомісії про початок переговорів з Україною не відповідає інтересам «багатьох членів», зокрема Угорщини
Представниця Єврокомісії поставила на місце Орбана, який проти вступу України в ЄС
Біженці з України отримують потужну допомогу з боку Швейцарії
Українські біженці у Швейцарії: як змінились умови перебування і виплати
Чалий певен, що американська допомога повністю не припиниться
Допомога від США затримується, дипломат розповів, до якого часу ЗСУ вистачить зброї
Дата публікації новини: