Україна та Хорватія підписали угоду про довгострокову підтримку та співробітництво

Україна та Хорватія підписали угоду про довгострокову підтримку та співробітництво
Зеленський та Пленкович підписали угоду про довгострокову підтримку та співробітництво між державами
скріншот з відео

Хорватія продовжить надавати Україні обладнання й ділитися знаннями з гуманітарного розмінування

Президент України Володимир Зеленський провів зустріч з премʼєр-міністром Хорватії Андреєм Пленковичем. Ключовими темами переговорів стали оборонна допомога і співпраця, гуманітарне розмінування, реабілітація дітей і поранених воїнів, відбудова України та європейська інтеграція. Про це повідомив український лідер у Telegram.

Зеленський та Пленкович підписали угоду про довгострокову підтримку та співробітництво між державами.

«Разом розвиватимемо співпрацю між нашими оборонно-промисловими комплексами. Хорватія продовжить надавати обладнання й ділитися знаннями з гуманітарного розмінування», – зазначив він.

Крім того, президент подякував Хорватії за те, що вона разом з Україною від початку російської агресії. «Дякую Хорватії за кожен прояв підтримки нашої держави і людей» – додав очільник України.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський прибув до Хорватії для зустрічі з премʼєр-міністром Андреєм Пленковичем, представниками інших країн регіону та участі у вже третьому саміті «Україна – Південно-Східна Європа».

Як повідомлялося, на саміті у форматі «Україна плюс 12 країн» будуть обговорювати міжнародні зусилля заради наближення миру та реалізації формули миру, спільне з партнерами реагування на безпекові виклики, а також взаємодію на шляху до Євросоюзу й НАТО.

До слова, американський лідер Джо Байден відклав поїздку до Німеччини через ураган «Мілтон», який найближчим часом має уразити Флориду.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: