Зеленський звільнив заступника секретаря РНБО та призначив нового

Зеленський звільнив заступника секретаря РНБО та призначив нового
Зеленський звільнив заступника секретаря Ради національної безпеки і оборони України

Володимир Зеленський змінив  заступника секретаря Ради національної безпеки і оборони України

Президент України Володимир Зеленський звільнив Олексія Соловйова  з посади заступника Секретаря Ради національної безпеки і оборони України, іншим указом призначив  заступником Секретаря Ради національної безпеки і оборони України Андрія Кононенка. Про це стало відомо з відповідних указів на сайті Офіса президента. 

«Звільнити Соловйова Олексія Станіславовича з посади заступника Секретаря Ради національної безпеки і оборони України», - йдеться  в указі президента №228/2024 від 15 квітня. 

«Призначити Кононенка Андрія Валерійовича заступником Секретаря Ради національної безпеки і оборони України», – йдеться в наступному  указі президента №229/2024 від 15 квітня. 

Варто зауважити, що Олексій Станіславович Соловйов обіймав цю посаду з 25 лютого 2020 року.

Що відомо про Олексія Соловйова

Олексій Соловйов народився 26 грудня 1971 року у місті Запоріжжя. Український державний службовець, заступник Секретаря Ради національної безпеки і оборони України з 25 лютого 2020 року по 15 квітня 2024 року.

Соловйов працював лікарем за спеціальністю «Хірургія» в Дніпропетровській обласній клінічній лікарні ім. І. І. Мечникова.

З 2003 по 2007 рік — директор Державного підприємства «Український медичний центр сертифікації».

З 2007 по 2009 рік — голова Державної служби лікарських засобів і виробів медичного призначення.

З 2010 по 2011 рік — голова Державної інспекції з контролю якості лікарських засобів МОЗ України, Головний державний інспектор України з контролю якості лікарських засобів.

2011 — голова Державної служби України з лікарських препаратів і контролю за наркотиками.

З 2011 по 2014 рік — голова Державної служби України з лікарських засобів.

З 2014 року — доцент кафедри організації й економіки фармації НМАПО ім. П. Л. Шупика.

Завідувач кафедри загальної та клінічної фармації Міжрегіональної академії управління персоналом.

Як випливає з е-декларації Соловйова, поданої ним як кандидатом на посаду секретаря РНБО, до призначення він працював у ПАТ «Вищий навчальний заклад «Міжрегіональна академія управління персоналом», і у 2018 році отримав заробітну плату 44 721 грн. На сайті МАУП повідомляється, що Соловйов Олексій Станіславович – доктор медичних наук, доктор фармацевтичних наук, завідує кафедрою загальної та клінічної фармації.

За сумісництвом Соловйов працював у Національній медичній академії післядипломної освіти П.Л. Шупика, був головою правління громадської спілки «Українська медико-фармацевтична асоціація», а також займався приватним бізнесом, і як приватний підприємець у 2018 році отримав дохід 4 825 235 грн.

Соловйов є експертом Всесвітньої організації охорони здоров'я.

Читайте також: «Другий Горбулін» чи друг Єрмака? Досьє на нового секретаря РНБО

Нагадаємо, 29 березня, президент України Володимир Зеленський змінив склад Ставки верховного головнокомандувача та склад Ради національної безпеки та оборони. Про це йдеться в указах №201/2024 та №193/2024.

Читайте також: Зеленський ввів у дію санкції РНБО проти бізнесменів та низки українських компаній

Так, Зеленський постановив увести до персонального складу Ставки та РНБО новопризначеного секретаря Ради національної безпеки і оборони України Олександра Литвиненка, а також голову Служби зовнішньої розвідки України Олега Іващенка.

Натомість Зеленський вивів зі складу Ставки та Ради нацбезпеки та оборони колишнього секретаря РНБО Олексія Данілова.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: