Лариса Ніцой записала звернення до Ірини Фаріон з її улюбленим співаком

Лариса Ніцой записала звернення до Ірини Фаріон з її улюбленим співаком
Лариса Ніцой на мистецькому фестивалі «Ше.Fest» з артистом Андрієм Середою
фото: скриншот відео

Ніцой: «Іринко, ми відірвалися на повну, але й про тебе не забули. Ти завжди з нами»

Українська громадська діячка, член Національної спілки письменників України Лариса Ніцой записала відеозвернення до Ірини Фаріон на концерті співака Андрія Середи. Відео письменниця опублікувала у соцмережах.

Так, Лариса Ніцой відвідала мистецький фестиваль «Ше.Fest», де в перший день виступав Андрій Середа, лідер рок-гурту «Кому вниз». За словами Ніцой, це був улюблений артист покійної Ірини Фаріон.

«Увечері першого Шефестівського дня виступав Андрій Середа «Кому вниз». Улюблений (вочевидь, єдиноулюблений) співак Ірини Фаріон, принаймні, я ніколи не чула, щоб вона називала «улюбленим» когось іще. Іринко, ми відірвалися на повну, але й про тебе не забули. Записали тобі відео. Ти завжди з нами», – зазначила Ніцой.

Андрій Середа на відео подякував Ірині Фаріон за все, і наголосив, що всі наступні концерти тепер «поряд з нею».

«Так, Іруню, да. Всі концерти відтепер вони поряд з тобою і заради тебе, заради твого наступного, паралельного з нами життя, прекрасного життя, дякую тобі», – заявив артист.

Андрій Середа, фронтмен рок-гурту «Коми Вниз», в концертному залі Bel etage, 2022 рік
Андрій Середа, фронтмен рок-гурту «Коми Вниз», в концертному залі Bel etage, 2022 рік
фото: Ірина Павленко

Андрі́й Середа – український співак, актор та диктор-актор дубляжу. У 1988 році заснував музичний гурт «Кому Вниз». Вже у 1989 році гурт став переможцем на культовому фестивалі україномовної музики Червона Рута (II премія у категорії «рок-музика»).

У 2005 році був нагороджений орденом «Пустельний Хрест» від партії УНА-УНСО (Українська національна асамблея – Українська народна самооборона) за вагомий внесок у розвиток української культури.

У 2011 році, на урочистих зборах до двадцятиріччя Всеукраїнського об'єднання «Свобода», Андрій Середа заявив: «Українець – означає людина. Людина – означає українець. «Українець» і «людина» – це слова синоніми. І це є аксіома».

Як відомо, ввечері 19 липня колишня депутатка та мовознавиця Ірина Фаріон померла у лікарні після замаху. У неї стріляв невідомий, замах відбувся на вул. Масарика у Львові. Саме там жителі нібито помічали протягом тижня молодого хлопця.  

Згодом підозрюваний у вбивстві мовознавиці Ірини Фаріон не визнав своєї провини після того, як суд обрав йому запобіжний захід. 

До слова, в Україні триває збір підписів під петицією до Кабінету Міністрів з пропозицією присвоїти докторці філологічних наук, професорці, народній депутатці Ірині Фаріон звання «Герой України» (посмертно). Станом на зараз петиція вже набрала 21,2 тис. із 25 тис. необхідних для її розгляду. 

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: