МЗС підготувало рекомендації для українців щодо коронавірусу

МЗС підготувало рекомендації для українців щодо коронавірусу

МЗС радить українцям повідомити про своє місце перебування та контактні дані до найближчої дипломатичної установи України

Міністерство закордонних справ рекомендує громадянам України тимчасово утриматися від поїздок до країн або окремих територій держав, найбільш уражених вірусом

Міністерство закордонних справ України випустило рекомендації громадянам у зв'язку із поширенням у світі коронавірусу Covid-19.

Про це йдеться на сайті МЗС.

«У зв’язку зі стрімким поширенням у світі захворювання, викликаного новим типом коронавірусу Covid-19, Міністерство закордонних справ рекомендує громадянам України тимчасово утриматися від поїздок до країн або окремих територій держав, найбільш уражених вірусом», - зазначається у повідомленні.

Відповідні рекомендації щодо кожної з таких країн розміщено тут

Українцям, які продовжують перебувати у країнах, де зареєстровано випадки інфікування Covid-19, необхідно виявляти підвищену увагу та обережність, дотримуватися та виконувати вимоги місцевих органів влади, уникати відвідання уражених вірусом регіонів.

Крім того, МЗС радить повідомити про своє місце перебування та контактні дані до найближчої дипломатичної установи України, а також зареєструватися на вебресурсі «Друг» та слідкувати за рекомендаціями щодо ситуації в окремих країнах, які розміщені на сайті відомства. 

«У випадку потрапляння в надзвичайну ситуацію, виникнення загрози життю і здоров’ю, рекомендуємо громадянам України невідкладно звертатися до найближчої дипломатичної установи України або на цілодобову «гарячу лінію» МЗС: +38-044-238-16-57, електронна пошта - [email protected]», - зазначається в повідомленні.

Також у МЗС наполягають на потребі дотримуватися рекомендацій ВООЗ та органів охорони здоров’я України - з детальнішою інформацією можна ознайомитися на сайті МОЗ за цим посиланням.

Як відомо, 8 березня у Житомирі госпіталізували жінку з підозрою на коронавірус.

Нагадаємо, в Україну приїде місія Всесвітьої організації охорони здоров’я через коронавірус.

До слова, в Італії кількість жертв в результаті інфікування коронавірусом в неділю зросла на 133 особи.

Нагадаємо, у Китаї столітній чоловік поборов коронавірус. 8 березня у Польщі повідомили про два нових випадки інфікування коронавірусом у країні.

Також президентка Естонії Керсті Кальюлайд заявила, що аналіз на коронавірус, який вона зробила після поїздки в США, дав негативний результат.

Натомість президент Португалії проведе два тижні на карантині через коронавірус.

    Коментарі — 0

    Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
    Іде завантаження...
    Показати більше коментарів
    Дата публікації новини: