ПАРЄ підтримала посилення санкцій проти російського газу та металургії

ПАРЄ підтримала посилення санкцій проти російського газу та металургії
Російські металургійні напівфабрикати з Росії руйнують європейський ринок
фото: depositphotos.com

У 2023 році країна-агресор заробила $99 млрд на поставках газу

Парламентська асамблея ради Європи прийняла резолюцію №2557 «Про роль санкцій у протидії російській агресії проти України», який зокрема містить заклик до повної заборони ввезення в ЄС російського скрапленого природного газу (LNG) та продуктів металургійної промисловості, боротьби з тіньовим нафтовим флотом. Про це повідомив член української делегації Олексій Гончаренко.

У резолюції зазначається, що 15% європейського ринку досі складає російський LNG. А загалом у 2023 році країна-агресор заробила $99 млрд на поставках газу.

«Особливу увагу слід звернути на російські сталеві сляби, чавун і продукти залізорудної промисловості», – зазначається у прийнятому документі.

Також відзначається, що російські металургійні напівфабрикати з Росії руйнують європейський ринок, бо поступають туди за демпінговими цінами – 450 євро за тонну замість 600 євро за тонну.

«Це одна з основних галузей російської економіки, яка за оцінками, становить 3% ВВП країни, або приблизно $60 млрд на рік. Це призводить до демпінгу, затримці зеленого переходу і стимулювання економіки Російської Федерації, яка її фінансує загарбницьку війну проти України», – зазначається у рішенні ПАРЄ.

Як повідомлялось раніше, українська делегація ініціювала відповідні правки у резолюцію ПАРЄ задля посилення санкцій на російську газову і металургійну промисловості.

Між тим, Парламентська асамблея Ради Європи збирається ухвалити резолюцію, у якій закріпить рішення першого установчого Глобального саміту миру.

Раніше Парламентська асамблея Ради Європи схвалила резолюцію, що стосується українських дітей. Зокрема, резолюція закликає визнати депортацію українських дітей Росією геноцидом українського народу.

Читайте також: Майже мільярд євро ЄС відправив Росії за метали у 2024 році

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: