Американці підтримали Кличка, що готує киян до спротиву Росії

Американці підтримали Кличка, що готує киян до спротиву Росії
Американське посольство висловило підтримку киянам
фото: посольство США

У посольстві зазначають, що криза, створена Росією, лише зміцнила підтримку партнерів і друзів України

Тимчасова повірена у справах США в Україні Крістіна Квін запевнила мера Києва Віталія Кличка, що США підтримують киян в умовах загрози російської агресії. Про це повідомляється на сторінці амбасади у Facebook.

«Підтвердила міському голові Кличку, що ми продовжуємо підтримувати киян в умовах загрози агресії. Криза, створена Росією, лише зміцнила підтримку партнерів і друзів України, підвищила рішучість її захисників і створила можливості для політичної єдності на підтримку світлого майбутнього України», – зазначається у повідомленні.

Після зустрічі з тимчасовою повіреною в справах США в Україні Крістіною Квін мер столиці Віталій Кличко подякував США за підтримку.

«Зустрівся сьогодні з тимчасовою повіреною в справах США в Україні Крістіною Квін. Подякував пані Квін за політичну підтримку Сполученими Штатами незалежності й територіальної цілісності України. Вона запевнила, що США підтримують прагнення українців відстоювати свою свободу й демократичний шлях розвитку своєї держави.

Під час зустрічі ми обговорили готовність Києва до можливого загострення ситуації в зв’язку з ймовірністю подальшої агресії Росії, підготовку сил самооборони столиці. Звернувся до тимчасової повіреної і про допомогу експертів в сфері організації ефективної системи місцевої самооборони», – написав Кличко у Facebook.

Мер Києва також зазначив, що спільний у поглядах за пані Крістіною щодо необхідності об’єднання усіх політичних сил Україні в боротьбі з російською агресією.

«Пані Крістіна Квін зазначила, що від стабільної і спокійної ситуації в столиці залежить ситуація і в усіх регіонах країни. І підкреслила, що адміністрація США підтримує розвиток і зміцнення місцевого самоврядування в Україні, як основу демократії в державі.

Також ми єдині в думці, що сьогодні для всіх гілок влади і для всіх політичних сил – час об’єднання зусиль для захисту України. Чвари і політичне айкідо в країні тільки дестабілізують ситуацію, якою може скористатися ворог. А він у нас – один. Це – російський агресор», – зазначив Кличко.

Як раніше повідомлялося, мер Києва Віталій Кличко, який також є головою Асоціації міст України, скликає засідання правління для розроблення спільних планів дій у протистоянні російській агресії.

Нагадаємо, через загрозу вторгнення російських військових Канада пропонує своїм громадянам виїхати з України.

Разом з тим низка країн ЄС не мають наміру наслідувати приклад США і Британії та евакуйовувати співробітників своїх посольств у Києві.

Вдень 24 січня стало відомо, що Австралія евакуює з України дипломатів та радить решті своїх громадян виїжджати.

Раніше повідомлялося, що Британія почала евакуацію дипломатів з України.

Також раніше з’явилася інформація про рішення Державного Департаменту США розпочати вивезення з України родин американських дипломатів.

МЗС України вважає передчасним рішення США вивозити родини дипломатів.


Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: