Зеленський знову приводить до керівництва країною некомпетентний уряд, – нардеп

Зеленський знову приводить до керівництва країною некомпетентний уряд, – нардеп
Володимир Зеленський прийде 4 березня до парламенту, де буде вирішуватися доля майбутнього уряду
Фото з відкритих джерел

Логіка Зеленського в питанні звільнення прем’єра Олексія Гончарука та зміни міністрів в уряді не зрозуміла, - наголосила Южаніна

Володимир Зеленський пропонує кандидата на посаду прем’єр-міністра України та нових кандидатів на посади міністрів з людей, не підготовлених для роботи в умовах кризи, які не спроможні вивести українську економіку з піке. Про це сказала народна депутатка фракції «Європейська солідарність» Ніна Южаніна в коментарі журналістам.

Вона зауважила, що логіка президента Зеленського в питанні звільнення прем’єра Олексія Гончарука та зміни міністрів в уряді не зрозуміла.

«Це якийсь нестримний характер у президента – сьогодні говорити, що все добре і підтримувати прем’єра і дати можливість йому відзвітувати в залі, а потім через тиждень говорити про те, що необхідна зміна і шукати нового прем’єра», – зазначила Ніна Южаніна.

«І самі не підготувались, і людина не підготовлена, і команди немає ніякої нової у нового прем’єра. Все це виглядає абсолютно непрофесійно і не потрібно. Найголовніше, що ніякої користі така зміна точно не дасть», – підкреслила представниця «Європейської солідарності».

Вона додала: «Навіть сам президент має вже відчувати, що якщо ти не маєш на кого опертися в своїй роботі – не буде результату».

За словами Ніни Южаніної, не зрозуміло, як управлятиме економікою країни людина, яка навіть уявлення немає про масштаби економіки країни.

«Мені здається, це просто підставляються певні особи, які зайдуть в уряд. Вони самі, мені здається, попросяться на вихід. У будь-якому випадку вони до осені не допрацюють», – вважає представниця «Європейської солідарності».

Вона наголосила, що для виправлення нинішньої ситуації в економіці мають бути призначені підготовлені люди, які проаналізували і знають як зараз робити хоча б перші кроки, щоб вивести економіку з кризи, особливо в умовах ймовірності світової економічної кризи

«Про майбутнього прем’єра говорять якраз, що в нього немає такого стрижня. І, на жаль, того що прем’єр має уміти говорити «ні» і Офісу президента, і іншим компаніям, які його будуть спонукати до якихось дій і до прийняття рішень. Якщо цього стрижня не буде у прем’єра, цей прем’єр також не протримається», – зауважила Ніна Южаніна.

Депутатка додала, що прізвища нових міністрів, оприлюднені в ЗМІ, «насторожують, бо це люди з абсолютно різними цінностями, з різним розумінням управління країною».

Крім того, вона висловила думку, що позиція депутатів «Слуги народу» щодо призначення нових міністрів або продовження роботи деяких чинних членів уряду не мала значення, бо цих кандидатів вже визначили й просто представили монобільшості.

«Чи можна залишати Милованова міністром? Смішно. Чи можна залишати Малюську міністром? Дивно. Мені здається, що є такі постаті, прізвища я навіть не хочу називати, яких обтрусили від нафталіну і хочуть запропонувати зараз тут», – зауважила депутатка.

Як повідомлялося, у середу о 16:00 розпочнеться позачергове засідання парламенту, скликане на вимогу президента.

Зазначимо, що заява Гончарука про відставку надійшла до Ради.

Фракція «Слуга народу» на засіданні ввечері 3 березня ухвалила рішення задовольнити заяву прем'єр-міністра Олексія Гончарука про відставку. Лише троє нардепів від «Слуги народу» утримались під час голосування за відставку очільника уряду.

До слова, Зеленський може оголосити про відставку Скалецької у Нових Санжарах.

Також у депутатів в «є запитання» до голови СБУ Івана Баканова.

У «Слузі народу» запевняють, що Рада у середу не звільнятиме генпрокурора.

Заступниця глави фракції «Слуга народу» Євгенія Кравчук заявила, що перед голосуванням за перестановки в Кабміні повинні пройти додаткові співбесіди з міністром Кабінету міністрів Дмитром Дубілетом і міністром розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства Тимофієм Миловановим.

Раніше ЗМІ повідомили, що новим генеральним прокурором України можуть призначити нардепа від «Слуги народу» Сергія Іонушаса.

Ввечері 2 березня нардеп від «Слуги народу» Олександр Дубінський заявив, що президент Володимир Зеленський зустрівся з Олексієм Гончаруком, після чого останній написав заяву на звільнення.

Нагадаємо, перший заступник голови Верховної Ради Руслан Стефанчук, коментуючи можливі кадрові призначення в Кабміні, повідомив, що наразі є декілька робочих варіантів.

Також ЗМІ повідомили, що «Слуги народу» отримали від Офісу Зеленського інструкцію, як вщент розкритикувати уряд та керівників силових органів. 

До слова, Верховна Рада 4 жовтня 2019 року затвердила Програму діяльності уряду, запропоновану Гончаруком. Згідно з законом про Кабмін, після затвердження програми діяльності парламент 12 місяців не може розглядати питання про відповідальність уряду і звільнити його. Звільнення можливе лише у разі, якщо прем'єр-міністр сам напише заяву про звільнення.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: