Ракетний удар по Одещині: чому росіяни хочуть зруйнувати міст біля Затоки

Ракетний удар по Одещині: чому росіяни хочуть зруйнувати міст біля Затоки
Через міст перевозять гуманітарні вантажі
фото: Вікіпедія

27 квітня рашисти знову обстріляли міст через Дністровський лиман, що на Одещині

Окупанти вкотре обстріляли міст через Дністровський лиман на Одещині. В обласній військовій адміністрації пояснили, чому російські загарбники не полишають спроб зруйнувати переправу.

Речник Одеської обладміністрації Сергій Братчук в ефірі телемарафону пояснив, чому для росіян надзвичайно важливо зруйнувати його.

Він зазначив, що після обстрілу моста 26 квітня, на ньому призупинили рух. Після цього оцінили масштаби руйнування та почали відновлювальні роботи.

«Що стосується взагалі цього мосту через Дністровський лиман, він дійсно має (стратегічне – 24 канал) значення для того, щоб не переривався логістичний зв'язок між південними районами Одеської області та основною частиною нашого регіону», – підкреслив він.

Через міст перевозять гуманітарні вантажі, які надходять до України від країн-партнерів. Вони спрямовані передовсім для тих українців, які змушені були втікати зі Сходу, щоб врятуватися від війни. Мовиться про харчі, дитячий одяг. Те, що необхідно людям, які покинули свої домівки.

Відтак, окупанти намагаються перервати поставку. Вони роблять все можливе для того, щоб до України не надходили гуманітарні вантажі.

Нагадаємо, сьогодні о 6:45 російські фашисти повторно обстріляли ракетами міст через Дністровський лиман, що в Одеській області.

Раніше речник Одеської обласної військової адміністрації Сергій Братчук повідомив, що ніч в Одесі та області минула спокійно. Контрдиверсійна операція в регіоні продовжується.

Як повідомлялося, 26 квітня росіяни завдали ракетного удару по мосту через Дністровський лиман на Одещині. Наразі там частково відновили рух по одній смузі. Ведуться ремонтні роботи. Жертв немає.

Генштаб повідомляв, що на території Придністровського регіону Республіки Молдова, підрозділи оперативної групи російських військ приведені у бойову готовність «Повна», силові структури переведені на посилений режим несення служби.

Жителі невизнаної «Придністровської молдавської республіки» отримують СМС, від імені начебто Збройних сил та спецслужб України. В них міститься попередження про «ракетний та артилерійський» удар по території «ПМР».

Нагадаємо, 25 квітня у Тирасполі була обстріляна будівля «міністерства держбезпеки» невизнаного державного утворення, що перебуває під контролем РФ.

Українські розвідники того ж дня дістали докази того, що ці обстріли, що були здійснені з ручного протитанкового гранатомета, є російською провокацією.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: