Двоє олімпійських чемпіонів РФ із тхеквондо не допущені до чемпіонату світу

Двоє олімпійських чемпіонів РФ із тхеквондо не допущені до чемпіонату світу
27-річний Ларін та 25-річний Храмцов представляють Центральний спортивний клуб армії, вони виступали на Всесвітніх військових іграх
фото з відкритих джерел

Згідно з рекомендаціями МОК, спортсмени не повинні підтримувати російське вторгнення в Україну

Російські олімпійські чемпіонів із тхеквондо, Владислав Ларін та Максим Храмцов, не допущені до чемпіонату світу в Баку. Про це повідомило видання Inside the Games, пізніше інформацію підтвердили в Союзі тхеквондо Росії.

Спортсмени мали виступити там у нейтральному статусі. Чемпіонат світу пройде з 29 травня до 6 червня. У ньому, за даними видання, візьмуть участь 14 російських та дев’ять білоруських тхеквондистів. Брати участь як нейтральним росіянам та білорусам дозволив у березні Міжнародний олімпійський комітет.

Комісія з розгляду заявок визначила, що двоє претендентів на участь у турнірі не відповідають критеріям допуску. Що саме стало приводом для їхнього відведення не повідомляється. Згідно з рекомендаціями МОК, спортсмени не повинні підтримувати російське вторгнення в Україну та представляти збройні сили чи силові відомства.

Зазначимо, Храмцов висловлював свою підтримку диктатору Володимиру Путіну, а також використовував літеру Z у дописах.

Натомість Ларін з’явився на відео з проханням до росіян зробити пожертви для збройних сил РФ.

Нагадаємо, у березні 2023 року Міжнародний олімпійський комітет прийняв скандальне рішення щодо повернення росіян та білорусів до змагань. Черговим підтвердженням цього стала заява очільника Комітету Томаса Баха під час виступу в Софії на честь 100-річчя НОК Болгарії.

Читайте також: Стало відомо, чи братимуть росіяни та білоруси участь у Європейських іграх-2023

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: