Чехія закуповує десятки танків Leopard

Чехія закуповує десятки танків Leopard
Прем’єр-міністр Петр Фіала та міністр оборони Яна Чернохова прокоментували купівлю нового озброження
фото: ČTK

Уряд Чехії схвалив план закупівлі до 77 танків Leopard

Уряд Чехії вирішив купити 77 нових танків Leopard 2A8, ціна контракту - 2,1 млрд євро. Про це повідомив прем'єр-міністр країни Петр Фіала, пише Reuters.

За його словами, уряд зробив ще один крок до закупівлі важких озброєнь, вирішивши приєднатися до угоди про спільну закупівлю танків з іншими країнами. Петр Фіала нагадав, що окрім приєднання до тендеру на закупівлю нових танків 2А8, Німеччина також запропонувала Чехії 14 танків Leopard 2A4 та одну евакуаційну машину.

Угоду мають підписати до кінця липня 2024 року.

Як зазначає видання Ceske Noviny, ці танки мають замінити радянську техніку, після 2030 року чеська армія, за планом, повинна мати 122 танки Leopard. За словами Фіали, участь у спільних закупівлях дозволяє знизити ціну однієї машини завдяки знижці за обсяг поставок, а також допоможе залучити чеські компанії до всього ланцюжка поставок.

Міністерка оборони Чехії Яна Чернохова нагадала, що коаліцію країн, зацікавлених у придбанні танків, очолює Німеччина, виробництвом танків займатиметься німецько-французька компанія KNDS. За словами Чернохової, Чехія закупить Leopard 2A8 у шести модифікаціях. 

Нагадаємо, після початку повномасштабного вторгнення Чехія передала Україні чимало своєї військової техніки. Раніше прем'єр-міністр Чехії Петр Фіала заявляв, що у межах ініціативи щодо закупівлі артилерійських снарядів для України вже укладено контракти на постачання перших 180 тис. боєприпасів.

Читайте також: Норвегія запускає власне виробництво танків Leopard 2

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: