Білий дім зробив заяву стосовно наземної операції Ізраїлю проти ХАМАСу

Білий дім зробив заяву стосовно наземної операції Ізраїлю проти ХАМАСу
фото з відкритих джерел

США посилили комунікацію з Ізраїлем, аби мати інформацію про його стратегію, цілі та інші важливі аспекти

Офіційна позиція Вашингтона полягає в тому, що рішення щодо проведення наземної операції проти угруповання ХАМАС повинно бути прийняте самостійно ізраїльською стороною. Про це повідомив на пресконференції в Білому домі координатор Ради нацбезпеки Джон Кірбі, передає «Укрінформ».

«Ми вважаємо, що Армія оборони Ізраїлю має сама вирішувати, як проводити операції. Ми не збираємося диктувати їм умови», – сказав Кірбі.

Він підкреслив, що вважає недоречним, якщо США будуть прогнозувати будь-які майбутні операції Ізраїлю.

Також Кірбі зазначив, що Сполучені Штати з перших годин після нападу бойовиків ХАМАС посилили комунікацію з Ізраїлем, аби мати інформацію про його стратегію, цілі та інші важливі аспекти. Ця взаємодія триває, додав представник Білого дому.

Раніше повідомлялося, що американські війська будуть «відповідним чином розміщені» на Близькому Сході на тлі побоювань, що війна між Ізраїлем і ХАМАС може перерости в ширший регіональний конфлікт.

Раніше президент США Джо Байден засудив дії ХАМАС і президента Росії Путіна у своєму зверненні щодо війни в Ізраїлі та Україні. Він заявив, що напади на Ізраїль і вторгнення в Україну мають спільні мотиви. Байден пояснив, що допомога Україні та Ізраїлю важливі для Америки, бо історія вчить, що коли терористи не платять за агресію, вони приносять ще більше хаосу, терору та більше руйнувань.  

Нагадаємо, президент Джо Байден провів своє звернення щодо війни в Ізраїлі та в Україні. Зокрема він анонсував виділення додаткових коштів для двох країн, назвавши допомогу розумною інвестицією.

Деталей щодо обсягу майбутнього бюджетного запиту розкрито не було, але вже сьогодні він направить офіційний запит до Конгресу.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: