Орбан порівняв політику ЄС щодо Угорщини з радянською окупацією

Орбан порівняв політику ЄС щодо Угорщини з радянською окупацією
Орбан заявив, що Євросоюз використовує проти Угорщини методи, які нагадують часи радянської окупації
фото з відкритих джерел

Орбан вважає, що Брюссель застосовує проти Угорщини методи, які сягають корінням у часи радянського правління

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан стверджує, що Європейський союз намагається усунути країну від її унікальної ідентичності шляхом нав'язування моделі ліберальної демократії, яку, за його словами, угорці не приймають. Про це повідомляє Associated Press News.

Під час виступу перед обраною групою гостей в угорському місті Веспрем, прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан заявив, що Євросоюз використовує проти Угорщини методи, які нагадують часи радянської окупації країни 1956 року, і хоче позбавити Угорщину ідентичності, нав’язавши модель ліберальної демократії, яку, за його словами, угорці відкидають. 

«Сьогодні з’являються речі, які нагадують радянські часи. Так, буває так, що історія повторюється. На щастя, те, що колись було трагедією, тепер у кращому випадку комедії. На щастя, Брюссель – не Москва. Москва була трагедією. Брюссель – це просто погана сучасна пародія», – сказав Орбан на заході, де не було представників жодних ЗМІ, окрім державних.

23 жовтня в Угорщині відзначають роковини повстання 1956 року проти радянських репресій, яке почалося в столиці Будапешті і поширилося по всій країні.

Раніше повідомлялося, що у Будапешті депутати опозиційної парламентської фракції «Моментум» облили червоною фарбою паркан біля офісу друга Путіна, прем'єр-міністра Угорщини Віктора Орбана. 

Нагадаємо, 17 жовтня Орбан провів зустріч із Путіним під час форуму «Один пояс, один шлях» у Пекіні. Вони підтвердили свою прихильність до двосторонніх зв'язків на тлі війни проти України. Під час зустрічі Орбан назвав війну Росії проти України «військовою операцією» та потиснув руку диктатору.

Також Орбан назвав війну Росії проти України «воєнною операцією».

Читайте також: Орбан перетворився на прес-секретаря Путіна в Європі

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: