Удар на випередження. ЗСУ пішли на Курщину, щоб росіяни не атакували Сумщину?

Удар на випередження. ЗСУ пішли на Курщину, щоб росіяни не атакували Сумщину?
Ігор Романенко заявив, що превентивні дії завжди є більш ефективні
фото: Генштаб (ілюстративне)

Екс-заступник начальника Генштабу ЗСУ пояснив, який сенс в атаці на Курську область

Росіяни накопичували сили та планували почати нові бойові дії на Сумському напрямку, проте ЗСУ вдарили на випередження і атакували Курську область РФ. Таку думку в коментарі «Главкому» висловив генерал-лейтенант у відставці, ексзаступник начальника Генштабу Ігор Романенко.

«Ми пам’ятаємо про російські плани почати нові бойові дії, зокрема, план, оприлюднений ГУР, щодо початку таких дій на Харківському і Сумському напрямах. Були відповідні аналізи накопичення сил росіян навколо, інтенсифікації дій навколо Сумщини. Маю на увазі застосування керованих авіаційних бомб, збільшення артилерії, підтягування резервів, а потім вже слід очікувати і початку бойових дій на землі», – зауважив генерал-лейтенант у відставці.

Ігор Романенко зазначив, що Україна мала вибір: «чи чекати поки ворог нападе, чи діяти на упередження та нав’язувати йому свої правила гри».

«Превентивні дії завжди є більш ефективні – краще нав'язувати свою ініціативу та досягати цілей», – наголосив ексзаступник начальника Генштабу.

Генерал-лейтенант у відставці пригадав досвід рейдів на територію РФ, які в ту мить покращили ситуацію на фронті. Також він зауважив, що на війні важливий тиск на морально-психологічний стан: «Якщо росіяни б’ють щодня, то наші громадяни переживають. А зараз в цьому стані знаходяться вже росіяни».

«Вже маючи попередній досвід рейдів (на територію РФ), ми бачили, що, росіяни вимушені були перекидати свої війська, зокрема, і з Харківського напряму, бо сил на місці не вистачало. Це, безумовно, покращило тоді ситуацію на фронті. Далі – перед нашими силами стоїть задача знищення озброєння, техніки, особового складу. І також важливий тиск на морально-психологічний стан», – йдеться у заяві.

Ігор Романенко наголосив, що для того, щоб спрогнозувати тривалість операції у Курській області РФ потрібно декілька моментів:

«Щоб відповісти на питання, скільки може тривати така операція, треба мати змогу оцінити, які конкретно сили беруть участь з нашої та російської сторін. А також наскільки у них є можливість підтримати свої сили ресурсами та резервами».

За розвитком наступу ЗСУ у Курській області слідкуйте за посиланням.

Нагадаємо, відучора російські пабліки повідомляють про досить стрімке просування ЗСУ в Курській області. Українська сторона зберігає мовчання. Тим часом російські ЗМІ повідомляють про те, що ЗСУ зайняли низку населених пунктів у Суджанському районі Курської області.

Раніше повідомлялося, що російські ЗМІ та влада країни агресорки не можуть дійти згоди у тому, що насправді відбувається у Курській області. Місцеві пабліки пишуть, що в населених пунктах Курської області зник зв'язок, губернатор закликає зберігати спокій, а місцеві жителі благають про евакуацію.

До відома, російські пропагандисти визнають, що ситуація в Курській області доволі напружена, українські сили дійсно активно наступають і проводять військову операцію на території РФ. Також міноборони країни-агресорки визнає, що в Курській області тривають бої з підрозділами Збройних сил України.

Також з'явилася неофіційна інформація, що місто Суджа Курської області у РФ перебуває під контролем Збройних сил України.

Читайте також: 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: