Паризькі ресторани втратили третину прибутків через Олімпіаду

Паризькі ресторани втратили третину прибутків через Олімпіаду
Ресторатори у Парижі рахують збитки під час Олімпіади
фото із відкритих джерел

Олімпійські ігри розчарували паризьких рестораторів

Власники кафе та ресторанів у Парижі кажуть, що їхні великі надії на Олімпіаду не справдилися, адже клієнтів замало. Про це пише  Euronews.

Підприємці сподівалися на наплив туристів та надприбутки. Але реальність виявилася зовсім іншою. Очікувалося, що столицю Франції відвідають понад 15 мільйонів людей. «Де вони всі?», – запитують багато власників барів і кафе.

«У червні-липні ми фіксували явне зниження кількості відвідувачів. У певні дні їх менше на 30%, а то й на 60%. Втім, від початку заходів ми побачили невелике зростання порівняно з попередніми сезонами, що допомогло налагодити нашу ділову активність», – каже власник ресторану Apollon Арістотеліс Стамкопулос.

Не пощастило навіть ресторанам, розташованим поблизу місць змагань. Через введені організаторами Олімпіади обмеження доступ туристів до таких районів утруднений. Так одному із ресторанів за розпорядженням влади довелося прибрати свою терасу. В результаті заклад втратив близько 60% посадкових місць.

«З моменту відкриття Ігор спостерігалося невелике зростання на 20-30% у порівнянні з минулим роком. Але в червні-липні ми побачили падіння на 30-40% у порівнянні з минулим роком», – каже власник ресторану Bar du Central Кевін Анго. 

За попередніми даними агентства Choose Paris, у липні кількість туристів у Парижі в порівнянні з тим же періодом минулого року збільшилася на 20%.

Як пише Forbes з посиланням на слова президента Союзу готельного господарства Франції Тьєррі Маркса, ресторани у Парижі відчувають серйозні економічні втрати, пов'язані із запровадженням заборон, особливо це помітно у зонах з обмеженою доступністю під час проведення змагань. Подекуди зниження виручки становить до 60%. В інших районах втрати становлять близько 30%. Він також відзначив значну кількість скасування бронювань у ресторанах та кафе.

Видання нагадало, що за тиждень до початку Олімпійських ігор у Парижі запроваджено обмеження на пересування та доступ до зон з олімпійською інфраструктурою. Влада міста встановила «периметр безпеки» з входом за QR-кодом, який діятиме до 26 липня. Ці заходи спрямовані на безпеку під час масштабного спортивного заходу.

Нагадаємо, у Франції близько сорока музеїв, зокрема Гран-Пале і Лувр, стали жертвами кібератаки, здійсненої за допомогою програми-вимагача.

Читайте також: Титулована легкоатлетка зробила пропозицію своєму коханому на Олімпіаді

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Експерт розповів, що для пересічного громадянина зміна малопомітна, однак великі промислові споживачі електроенергії негативно висловлюються про цю ініціативу
Перехід на єдиний тариф на розподіл електрики зашкодить економіці та євроінтеграції України – експерт
Лідером у сфері роздрібної торгівлі залишається «АТБ-маркет»
Які компанії отримали найбільший дохід: список лідерів
12 спортсменів мають зв’язки з військовими та силами безпеки
Більшість допущених до Олімпіади спортсменів з РФ і Білорусі підтримують війну
Макрон поки не призначатиме новий уряд
Макрон відклав призначання нового уряду Франції до середини серпня
Лікар Бецко: Якщо ти нейтральний – ти стріляєш в мене прямо зараз!
«Нейтральний? Стріляй!». Лікар збірної України провів емоційну акцію протесту на Олімпіаді
В 1/16 фіналу Олімпіади українка зіграє проти переможниці матчу Клари Бюрель та Катерини Синякової
Олімпіада-2024: Ще одна українка пробилася в друге коло тенісного турніру
Різниця в зрості Вембаньяма і Тогасі становить 55 см
На Олімпіаді один проти одного зіграли найвищий і найнижчий баскетболісти змагань
Турецький стрілець виступає на Олімпіаді вже не вперше
Стрілець із Туреччини став зіркою інтернету, виступивши на Олімпіаді без екіпірування
Олімпійські ігри в Парижі привабили світову еліту, включаючи королівські сім'ї, супермоделей, голлівудських акторів та відомих співачок
Світова еліта на Олімпіаді-2024: хто зі популярних знаменитостей відвідував Олімпійські ігри
Дата публікації новини: