Росіяни знайшли лазівку, аби уникати конфіскації речей на кордоні ЄС

Росіяни знайшли лазівку, аби уникати конфіскації речей на кордоні ЄС
Росіяни шукають варіанти, як обійти санкції ЄС
фото з відкритих джерел

Що стосується закону про конфіскацію автомобілів, то, як стверджують росіяни, уже з'явилася послуга, як обійти цей закон

Не встигла Єврокомісія підтвердити рішення про конфіскацію у росіян санкційних речей, що в'їжджають до Європи, як громадяни країни-агресорки знайшли спосіб уникнути конфіскації на кордоні Єврозони. Про це пишуть російські ЗМІ.

Зазначимо, представник Єврокомісії Даніел Шерідан Феррі уточнив, що країни ЄС можуть не конфіскувати особисті речі громадян Росії, які в'їжджають до Євросоюзу, навіть якщо якісь із них перебувають у «чорному списку». Поки що випадків конфіскації на митниці особистих речей – одягу, смартфонів тощо – не було.

«На митниці автомобілі, ноутбуки, мобільні телефони та інші вироби, які увійшли до списку, відбирати не будуть, просто з ними можуть не впустити до Євросоюзу. Відібрати можуть тільки якщо спробуєш ввезти таємно. На митних пунктах зазвичай є камери зберігання, де можна залишити товар, але якщо цю норму почнуть застосовувати скрізь, то, боюся, дуже скоро ці камери будуть заповнені», – пояснив російський митний юрист Сергій Мрачковських. Він радить росіянам про всяк випадок поки що брати у закордонні поїздки недорогі телефони та ноутбуки – щоб у разі чого не було шкода чи купувати необхідне вже в ЄС.

Що стосується закону про конфіскацію автомобілів, то, як стверджують росіяни, уже з'явилася послуга, як обійти цей закон. «Укладаєш у Росії договір купівлі-продажу автомобіля з громадянином Євросоюзу і все – автомобіль уже не підпадає під дію заборони. А росіянин їде на ньому за дорученням. Ось подивимося, як на практиці це реалізовуватиметься, але тут, начебто все чисто, не підкопаєшся» – каже Мрачковських.

За інформацією ЗМІ, вже були випадки у Німеччині, коли людина, яка в'їхала з Росії з російськими номерами, яка проживала там і вже почала процедуру з отримання громадянства, позбавлялася автомобіля. Нагадаємо, у відповіді німецької митниці російському туристу офіційно заявили: Німеччина не робитиме винятку з санкцій ЄС для росіян, які в'їжджають до країни, – будь-які товари, що підпадають під ембарго, в принципі можуть бути конфісковані.

Нагадаємо, громадяни Росії, які намагаються перетнути кордон Європейського союзу, можуть втратити свої власні автомобілі, смартфони, ноутбуки та інші цінні речі. Це стало наслідком введення нових правил після посилення санкцій ЄС проти Росії в липні цього року. Про це повідомляє пресслужба Єврокомісії.

У цьому документі зазначено, що зараз, відповідно до стандартів ЄС, ввезення власного автотранспорту росіянами вважатиметься незаконним імпортом. Таким чином, будь-який транспортний засіб, який в'їжджається, буде конфісковано, незалежно від мети та тривалості перетину кордону. Крім того,  у громадян РФ можуть вилучити косметику, валізи, ноутбуки і мобільні телефони.

Раніше повідомлялося, що росіянам, які подорожують до Європейського Союзу, доведеться платити більше за отримання візи та долати додаткові бюрократичні труднощі, щоб отримати короткострокову візу. 

Читайте також: Російські пенсіонери благають Латвію не відправляти їх назад до Путіна

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Росіяни віддають перевагу закордонному відпочинку
Туроператори РФ побідкалися: сезон в окупованому Криму повністю провалено
«Бавовна» в Криму: повідомляють про «приліт» в особовий склад окупантів
«Бавовна» в Криму: повідомляють про «приліт» в особовий склад окупантів
Олександр Дубінський пропонує мобілізувати нардепів на фронт
Дубінський зареєстрував законопроєкт, який пропонує мобілізувати депутатів
Російський Airbus A330-300 під час технічного обслуговування у Тегерані
Обхід санкцій закінчився конфузом: російський літак застряг на рік у Тегерані
Чоловіком, який завдав потерпілому ножових поранень, виявився житель Львова віком 31 рік
Повільно переходив дорогу. У Львові пасажир автомобіля вдарив ножем пішохода
Представники двох країн які беруть участь у війні проти України можуть не взяти участь у Олімпійських іграх
Чи будуть росіяни та білоруси на Олімпійських іграх: позиція Макрона однозначна
Німеччина обіцяє підтримку України на різних рівнях
Німеччина обіцяє підтримку України на різних рівнях
Путіну довіряють 74% росіян
Хто, як не Путін? Росіян запитали, хто може стати наступним президентом РФ
Міністр подякував Німеччині за потужну оборонну підтримку, яку уряд ФРН надає Україні
Передача ракет Taurus Україні: Кулеба повідомив обнадійливі новини після переговорів із Бербок
Дата публікації новини: