США запровадили санкції в IT-галузі. Список компаній, які виходять з ринку Росії

США запровадили санкції в IT-галузі. Список компаній, які виходять з ринку Росії
Google заблокував реєстрацію нових акаунтів за російськими номерами та позбавив російських блогерів можливості отримувати прибуток через AdSense
фото з відкритих джерел

МЗС: Санкції заборонять американським компаніям надавати юрособам у РФ послуги з ІТ-консалтингу, проєктування, підтримки та хмарних сервісів

Через запроваджені США посилені санкції проти РФ в IT галузі низка провідних компаній вже оголосила про вихід з російського ринку. Про це повідомляє Міністерство закордонних справ України у Facebook.

«США запровадили посилені санкції проти РФ в IT-сфері – низка провідних компаній та сервісів оголосили про вихід з російського ринку або запровадження нових обмежень для російських користувачів вже з 12 вересня», – йдеться в повідомленні.

Зокрема, Google заблокував реєстрацію нових акаунтів за російськими номерами та позбавив російських блогерів можливості отримувати прибуток через AdSense, а також:

  • Atlassian, Jira, Trello та Confluence оголосили про повний вихід з російського ринку;
  • Сервіс Notion, який використовувався для організації роботи та управління проєктами, став недоступним в РФ;
  • Сервіс Miro не обслуговуватиме російські та білоруські акаунти;
  • Компанія Microsoft розпочала відключення російських користувачів від своїх хмарних сервісів;
  • Сервіс Slack виходить з російського ринку, припиняючи обслуговування корпоративного месенджера;
  • Системи CAD, Autodesk вийшли з РФ, а SAP та Oracle залишили ERP-ринок країн.

«Нові санкції заборонять також американським компаніям надавати будь-яким юридичним особам у РФ послуги з ІТ-консалтингу, проєктування, підтримки та хмарних сервісів», – додали в МЗС.

У міністерстві нагадали, що в листопаді 2022 року Санкційна група Єрмака-Макфола вперше запропонувала IT-санкції проти РФ, і подякували партнерам за рішучі дії.

Нагадаємо, Велика Британія оголосила про запровадження санкцій проти Повітряно-космічних сил Росії. У відомстві відзначили, що разом зі США Велика Британія накладає санкції на низку ключових осіб та організацій за їхню роль у сприянні військовій підтримці Іраном Росії, включаючи тих, хто бере участь у ланцюжках постачання балістичних ракет і безпілотників.

Як відомо, Міністерство фінансів США сьогодні, 10 вересня оголосило про введення нових санкцій проти фізичних та юридичних осіб з Ірану та Росії.

Також Велика Британія у середу додала до санкційного списку десять нових танкерів, які пов'язані з перевезенням нафти або нафтопродуктів з Росії до третіх країн. 

До слова, Рада Європейського Союзу продовжила до 15 березня 2025 року обмежувальні заходи щодо осіб, відповідальних за підрив чи загрозу територіальній цілісності, суверенітету та незалежності України.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: