Bloomberg повідомило, скільки ще часу ЗСУ утримуватимуть території на Курщині

Bloomberg повідомило, скільки ще часу ЗСУ утримуватимуть території на Курщині
ЗСУ продовжують утримувати плацдарм на Курщині
фото з відкритих джерел

Українські збройні сили можуть утримувати плацдарм в Курській області ще кілька місяців, або і довше

За оцінками американських високопосадовців, Україна зможе утримувати територію, на яку претендують її війська в Курській області Росії, принаймні протягом кількох місяців, якщо не довше. Про це повідомляє видання Bloomberg.

За словами офіційних осіб, Україна поки не зіткнулася з серйозними труднощами в постачанні вантажів до району Курська, оскільки російські війська здійснили лише обмежені контратаки, зосередивши основну увагу на наступі на сході України.

Завдяки зусиллям союзників, Збройні Сили України зараз також отримують більш стабільні поставки артилерійських боєприпасів, зазначають чиновники.

Президент Володимир Зеленський заявив, що Україна може використовувати цю територію як важіль на переговорах, хоча залишається невідомим, коли такі переговори з Москвою можуть відбутися, оскільки російський лідер Володимир Путін поки не продемонстрував серйозної готовності до діалогу.

Як повідомляє Bloomberg, союзники України вказують на можливість того, що Зеленський може готуватися до більш гнучкої позиції в пошуках шляхів для завершення війни.

За словами високопосадовців США, Україна намагається вирішити, як краще захистити себе протягом зими, а також починає планувати дії на наступний рік, у тому числі за рахунок додаткових бригад.

У жовтні 2024 року ситуація в Курській області, що межує з Україною, залишається напруженою через бойові дії між українськими військовими та російськими силами. Українські Збройні Сили продовжують утримувати плацдарм на цій території, що стало важливим елементом їхніх військових операцій у цьому регіоні.

Збройні сили України утримують свої позиції в Курській області, а російські війська намагаються контратакувати, проте їхні зусилля залишаються обмеженими. Російські військові, ймовірно, зосереджуються на східному фронті, де їхні операції активніші.

До слова, Міністр оборони Джон Гілі вважає, що чим довше українські сили зберігатимуть свої позиції на Курщині, тим більше це вибиватиме із колії російського диктатора Володимира Путіна. 

Раніше стало відомо, що операція ЗСУ в Курській області Росії показала здатність українських бійців перемагати сили ворога, що чисельно переважають, а також змусила РФ перекинути приблизно 50 000 загарбників у російський регіон.

Нагадаємо, стало відомо, що з-поміж усіх держав та організацій, яких у Кремлі вважають дружніми, наступ українських сил на територію Курської області РФ засудила лише Сирія. Більшість «друзів» Росії мовчать. 

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Включення Познера до «списку Путіна» обговорювалося опозицією ще у 2023 році, але тоді це рішення не отримало необхідної підтримки членів групи
Російський журналіст Познер потрапив у «список Путіна»: що це означає
Сікорський заявив, що «отримав запевнення» про те, що питання ексгумації жертв Волинської трагедії буде вирішено
Ексгумація жертв Волинської трагедії: Сікорський прокоментував «сварку» із Зеленським
Зеленський отримав нагороду Американської академії досягнень
«Наступні кілька місяців будуть вирішальними». Зеленський звернувся до американців
64-річний Бентлі зник 8 квітня у Донецьку, його тіло було виявлено за 10 днів
Слідчий комітет РФ підтвердив, що російські військові закатували американця в Донецьку
«Прикро читати новини про заяви, хоч і персональні, щодо майбутньої долі Криму, особливо з огляду на події, які відбулися з 2014 року», – заявила Таміла Ташева
Польща пропонує передати Крим ООН для референдуму. Зʼявилася реакція представниці Зеленського
Енергетики розпочинають ремонти одразу, щойно стихають обстріли та військові надають дозвіл
За тиждень ДТЕК повернув світло в оселі понад 364 тис. родин після обстрілів
Раян Рут у 2022 році вирушив до України
Financial Times: Підозрюваний у замаху на Трампа їздив в Україну, щоб потрапити на війну
Повністю пожовкло листя – осінь буде тривати довго
16 вересня: яке сьогодні свято, традиції та заборони
Попередня оцінка економічних збитків в Курській області внаслідок наступу ЗСУ нібито становить майже $1 млрд
Як наступ ЗСУ на Курщині вплинув на економічну ситуацію у РФ: заява губернатора
Дата публікації новини: