Глава МЗС Польщі обговорив з Салліваном підтримку України

Глава МЗС Польщі обговорив з Салліваном підтримку України
Міністр закордонних справ Польщі з радником президента США з національної безпеки Джейком Салліваном
фото: соцмережа Х/МЗС Польщі

Радослав Сікорський перебуває з кількаденних візитом у США

Міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський обговорив з радником президента США з національної безпеки Джейком Салліваном підтримку України, зокрема перспективи ухвалення Конгресом США пакету допомоги для України. Про це Сікорський написав у мережі X.

«Зустріч була присвячена потребам та способам допомоги воюючій Україні, двосторонній співпраці та перспективам ухвалення Конгресом США пакету допомоги для України», – йдеться у заяві.

Як відомо, Сікорський перебуває з кількаденних візитом у США.

Раніше повідомлялося, що без підтримки Сполучених Штатів Україна втратить багато людей на фронті. Зокрема Збройні сили не зможуть здобути нових успіхів на полі бою і будуть змушені відходити назад. 

Нагадаємо, Конгрес США поки не затвердив додаткового фінансування для України, однак виробництво американської зброї для Сил оборони триває за раніше укладеними контрактами. 

У міністерстві оборони США пояснили, що за попередніми замовленнями Україна досі отримує артилерійські снаряди, ракети для Himars, здатності ППО та інше військове обладнання. При цьому, з міркувань безпеки в Пентагоні не надали більш точної інформації.

До слова, генеральний інспектор Пентагону Роберт Сторч заявив, що слідчі відкрили понад 50 справ, пов'язаних з наданням допомоги Україні, зокрема за участю підрядників, але ще не висунули жодних звинувачень.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: