Ізраїль на півдні Лівану ліквідував чергового командира «Хезболли» – пресслужба ЦАХАЛу

Ізраїль на півдні Лівану ліквідував чергового командира «Хезболли» – пресслужба ЦАХАЛу
ЦАХАЛ ліквідував ще одного ватажка бойовиків
фото з відкритих джерел

Армія Ізраїлю ліквідувала Джалала Мустафу Харірі на півдні Лівану

Армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) ліквідувала Джалала Мустафу Харірі, командира «Хезболли», який керував угрупованням у районі Кана на півдні Лівану. Про це повідомила пресслужба ізраїльської армії у своєму Telegram.

Операція була проведена за розпорядженням Північного командування ізраїльських збройних сил.

Харірі на своїй посаді відповідав за планування та реалізацію численних терористичних атак проти Ізраїлю з території Кана на півдні Лівану. Поряд із ним були ліквідовані інші члени «Хезболли», які здійснювали артилерійські обстріли та запускали протитанкові ракети з цього регіону.

У ЦАХАЛ підкреслили, що ліквідація цих терористів є ще одним ударом по організації «Хезболла».

Загалом, станом на другу половину дня 16 жовтня, близько 90 снарядів, випущених терористами з Лівану, перетнули ізраїльську територію.

Нагадаємо, ізраїльські військові під час обшуків на базах бойовиків «Хезболли» на півдні Лівану виявили російську зброю. Знайдене озброєння є «найсучаснішим». 

Нагадаємо, раніше стало відомо, що Ізраїль підготував план та готовий відповісти Ірану на атаку 1 жовтня. Ізраїльські чиновники запевнили США: контрудар на Іран здійснюватиметься лише по військових цілях, та він не буде спрямований на ядерні й нафтові обʼєкти. 

До слова, президент Франції Еммануель Макрон закликав ізраїльського прем'єра Біньяміна Нетаньяху звернути увагу на рішення ООН, зазначивши, що створення Ізраїлю стало можливим саме завдяки резолюції цієї організації.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: