Міноборони РФ пояснило, навіщо знищило собор Московської церкви в Одесі

Міноборони РФ пояснило, навіщо знищило собор Московської церкви в Одесі
У ніч на 23 липня російські війська здійснили масовану атаку по території Одеси та області
фото: Володимир Зеленський/Телеграм

Росіяни заявляють, що на об'єктах «перебували іноземні найманці»

Представництво міноборони країни-агресорки цинічно прокоментувало ракетний обстріл Одеси і повідомило, що вночі РФ завдала удару «високоточною» зброєю нібито по об'єктах, «де готувалися терористичні акти проти РФ із застосуванням безекіпажних катерів». Про це повідомляє пресслужба міністерства оборони РФ, яку цитують пропагандистські ЗМІ.

За словами міністра оборони РФ Сергія Шойгу, в Одесі та області «готувалися терористичні акти проти РФ із застосуванням безекіпажних катерів, а також місцям їх виготовлення в районі Одеси».

Крім того, росіяни традиційно додали, що на об'єктах «перебували іноземні найманці».

Спасо-Преображенський кафедральний собор – це найбільший православний храм Одеси. Він був закладений у 1794 році, у 1936 році зруйнований більшовиками. На початку 2000-х років був відновлений на колишньому місці.

Як повідомлялося, у ніч з 22 на 23 липня російські війська здійснили чергову масовану атаку по території Одеси та області. Внаслідок обстрілу серйозні ушкодження отримав Спасо-Преображенський кафедральний собор. У міськраді повідомили, що, крім значних пошкоджень будівлі, постраждали православні святині: з-під завалів дістали Касперовську ікону Божої Матері, яка є покровителькою Одеси.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: